הוראות הכנה
מרכיבים
צלי כתף מס 5
2 בצלים חתוכים לרצועות
5 עלי דפנה
כ8 גרגיר פלפל אנגלי
2 כפות חוויג למרק
2 פלפלים חריפים חתוכים לרצועות
6 שיני שום כתושות
מלח
פלפל שחור (אפשר גרגירים)
עגבניה שלמה
חצי צרור כוסברה
אופן ההכנה
מניח סיר על האש ללא שמן נותן להיתחמם ומניח את נתח הבשר על צד אחד לאחר כדקה כאשר הצד מקבל צבע חום
הופך לצידו השני וכך מסובב עד אשר כול הנתח "נסגר" .
מוציא את נתח הבשר מוסיף מעט שמן (לא מנקה את הסיר משאיר את הנוזלים מאשר נראים שרופים מהטיפול בנתח)
שם את הבצל לאחר שקיבל צבע זגוגי מוריד לאש נמוכה מוסיף את השום הדפנה פלפל אנגלי פלפל שחור והפלפל החריף והמלח
ומטגן תוך בחישה.
מוסיף 4 כוסות מים בוחש הייטב עד קבלת מרק מוסיף שני כפות חוויג' והעגבניה
מעלה את האש עד לקבלת רתיחה מוסיף את נתך הבשר מוריד את האש לנמוכה (שהנוזלים יבעבו קלות)
לכ3 שעות.
מוציא מהסיר חותך לפרוסות מחזיר לסיר מוסיף כוסברה לעוד כחצי שעה עד אשר הבשר רך
ניתן לסנן את הנוזלים ולהגיש בקערית נפרדת
בתאבון
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון