המתכון המקורי מכיל לחי פרה, והא של מאיר אדוני ממסעדת כתית. דודי כליפא מבייגלה לקח את המתכון הלאה והכין אותו משפונדרה, ודיווח אלפא. brמגישים את זה על מצע שעועית שהוכנה כך, שעועית לבנה מבושלת. בשר מעושן (רצוי בייקון), בצל מאודה, הרוטב של הלחי, מעט לימון, פטרוזיליה וכמון. brואורז לבן הולך גם. br
|
|
המתכון המקורי מכיל לחי פרה, והא של מאיר אדוני ממסעדת כתית. דודי כליפא מבייגלה לקח את המתכון הלאה והכין אותו משפונדרה, ודיווח אלפא. brמגישים את זה על מצע שעועית שהוכנה כך, שעועית לבנה מבושלת. בשר מעושן (רצוי בייקון), בצל מאודה, הרוטב של הלחי, מעט לימון, פטרוזיליה וכמון. brואורז לבן הולך גם. br
|
הוראות הכנה
מרכיבים
1 קילו לחי או שפונדרה חתוכה למלבנים גדולים.
כרישה אחת (לבן וירוק) חתוכה גס
שני גזרים חתוכים גס
שורש סלרי
שורש פטרוזיליה
ארבעה תפוחי אדמה מסוג ראטה (סתם כי אני אוהב אותם)
ארבעה ארטישוקים ירושלמים מקולפים
שתי שיני שום
גבעול או שניים של טימין
כ 300 גרם תמרי מג'הול מגורענים (אני גירענתי, מי חשבתם?)
מלח ופלפל
אופן ההכנה
1. בסיר רחב ולוהט עם מעט שמן זית אטמו את נתחי השפונדרה יפה יפה מכל הכיוונים. כן, גם מהצדדים. להוציא מהסיר ולתת לנוח בצד.
2.הכניסו לסיר את יקרות השורש והשחימו אותם. אין צורך להוסיף שמן כי הבשר כבר השאיר את חותמו על הקרקעית.
3. החזירו את הבשר לסיר, כסו במים רותחים, הוסיפו את הטימין והתמרים והביאו לרתיחה. טעמו ותקנו תיבול עם מלח ופלפל. זהו.
4. כסו את הסיר והכניסו לתנור שחומם ל 160 מעלות. 3 שעות ללחי, השפונדרה צריכה קצת יותר. שלוש וחצי בערך.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון