הוראות הכנה
מרכיבים
1 - 1.5 ק"ג לשון בקר
8 בצלי אשקלון או בצלים קטנים חצויים לשניים
1 בצל גדול קצוץ
1/2 כוס צימוקים בהירים
1/2 כוס חומוס שהושרה לילה מראש או חומוס קפוא
1/8 כוס שמן תירס
1/2 כף מחמאה
1 כפית גינגר
1/4 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
1/2 כפית זעפרן
1 כפית כורכום
1 מקל קינמון חצוי לשניים
אופן ההכנה
1. בסיר עם מים רותחים ומעט מלח מבשלים את הלשון על קליפתה למשך 45 דקות
2. מוציאים ומקלפים את קליפת הלשון נעזרים בסכין חדה ומושכים ביד
3. מקררים כרבע שעה ופורסים לפרוסות דקות בעובי 1/2 ס"מ
4. במחבת עמוקה ורחבה עם 1/8 כוס שמן תירס וכף מחמאה מטגנים את הבצל הקצוץ עד שקיפות
5. מפזרים את פרוסות הלשון על הבצל ומפזרים את התבלינם מעל מכסים במים רותחים ומנמיחים להבה מכסים ומבשלים 30 דקות
6. בשקית בישול (לא חובה) מכניסים את גרגירי החומוס ומכניסים לתבשיל מוסיפים את חצאי בצלי השאלוט והצימוקים מכסים לעוד 30 דקות מסירים את המכסה ומבשלים עוד 15 דקות
מגיש:
מקור: https://www.howcast.com/videos/113425-Beef-Tongue-Langue-De-Boeuf
שתף את המתכון