הוראות הכנה
מרכיבים
מרכיבים :
1.5קילו בקר צ'אך חתוך לקוביות
1 ק"ג תפוחי אדמה מקולפים חתוכים לרבעים
1 בצל חתוך גס
2 כפות רסק עגבניות
1שורש גינג'יר פרוס ליח של 2 ס"מ
3 שיני שום
1כפית רוטב קרי אדום
1/4 כוס רוטב דגים
1/2 ליטר ציר בקר (ניתן להשתמש ב 2 כפות מרק בשר מומס בחצי ליטר מים )
קופסת חלב קוקוס (420 ג')
1/4 כוס סוכר חום
1/2 כוס בוטנים קלויים
3 בצל ירוק
חצי צרור קוסברה או בזיל
2 כפות שמן ירקות
כף כמון
כף קוסברה יבשה
עלה דפנה
אופן ההכנה
אופן הכנה :
1.מחממים סיר עם שמן ירקות על אש גבוהה ומטגנים את הבשר עד שכל הצדדים שחומים.
מוציאים את הבשר ומניחים בצד.
2.מורידים לאש בינונית ושופכים פנימה את הבצל עם כפית מלח. מטגנים עד שקיפות כ-5
דקות.
3.חותכים כמה חתיכות שלמות של שורש ג'ינג'יר ומוסיפים לסיר יחד עם כף כמון, כף קוסברה
יבשה ועלה דפנה.
4.מוסיפים את הקרי (זהירות חריף!),ושתי כפות רסק עגבניות, ומערבבים משך כמה דקות.
5.מוסיפים לסיר את הבשר שצלינו, שום קצוץ ציר בקר, וחלב קוקוס. מערבבים ומביאים
לרתיחה, ואז מוסיפים 1/4 כוס רוטב דגים (מלוח!). מורידים את האש, מכסים ומבשלים
45 דקות.
6.אחרי 45 דקות, מוסיפים סוכר חום, את תפוחי האדמה ואת הבוטנים. מכסים שוב ומבשלים
כ-15 דקות, ואז מסירים את המכסה על מנת שהרוטב יצטמצם עוד.
7.מבשלים במכסה פתוח עד שתפוחי האדמה רכים. מכבים את האש ומוסיפים בצל ירוק קצוץ
ובזיל (או קוסברה).
מגישים חם.
בתאבון.
הערות :
מתכונים מאת שף ג'ון ארה"ב.
מגיש:
מקור: שף גון ארהב
שתף את המתכון