הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג פילה דגים (פלמידה, לוקוס, פרידה,דניס, בס) פרוסים עבה
4 שיני שום
6 כפות שמן זית
מיץ מ-4 לימונים
כוס יין לבן יבש
4 כפות תערובת של תימין, מיורן, ריחן ופטרוזיליה
2 כפות פפריקה מתוקה
לרוטב:
ק"ג עגבניות בשלות קצוצות
6 שיני שום מעוכות קצת
6 כפות שמן זית
חופן עשבי תיבול (מיורן, ריחן, תימין)
מלח, פלפל פפריקה
אופן ההכנה
1. רוטב - מחממים את השמן, מוסיפים את השום, מטגנים קלות. מוסיפים את העגבניות והתבלינים. מרתיחים ומבשלים כ-1/4 שעה על אש בינונית.
2. מוסיפים את עשבי התיבול, מלח ופלפל ומבשלים 5 דקות נוספות. מרסקים ומסננים.
3. קאסולה מחממים שמן במחבת עמוקה וגדולה, ומטגנים מעט את השום. מוסיפים את נתחי הדגים ומבשלים 5 דק'.
4. מוסיפים יין, רוטב עגבניות ותבלינים, מרתיחים ומבשלים 10 דקות.
5. מוסיפים את עשבי התיבול ואת מיץ הלימון ומבשלים עוד עוד דקה.
מגיש:
מקור: זמירה מאגר ננה
שתף את המתכון