חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קבאב בלאפה עם עגבניות חצי מיובשות וטחינה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קבאב בלאפה עם עגבניות חצי מיובשות וטחינה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
25 גרם שמרים טריים
350 מ"ל מים
500 גרם קמח
½ כף מלח
½ כפית סוכר
לעגבניות:
עגבניות מזן "תמר"
שמן זית
לקבאב:
½ ק"ג בשר טחון וקצת שמן (רצוי פאלדה - מכסה
הצלעות הקדמיות, של בקר וכבש)
½ בצל, קצוץ
פטרוזיליה קצוצה
מלח
שמן זית
להגשה:
שמן זית
שום
טחינה גולמית
אופן ההכנה
1. הבצק: ממיסים את השמרים בכמה כפות מהמים כ – 10 דקות. שמים את הקמח בקערה. יוצרים גומה במרכז ויוצקים לתוכה את השמרים המומסים. מוסיפים את המלח והסוכר. מתחילים ללוש בידיים ומוסיפים את המים בהדרגה. לשים עד שנוצר בצק, ועוד כ – 10 דקות. מכסים את הקערה ומניחים לתפיחה כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו. מוציאים את הבצק מהקערה. מעבירים למשטח מקומח, לשים רגע ומחלקים את הבצק ל – 2 כדורים. מניחים במגש, מכסים במגבת לחה ומניחים לתפיחה נוספת כחצי שעה.
2. העגבניות: מחממים את התנור לחום נמוך (100 מעלות). חולטים את העגבניות בימים רותחים כ – 2 דקות וקולפים. חוצים את העגבניות ומניחים בתבנית משומנת במעט שמן זית. אופים כך 3 שעות.
3. הקבאב: שמים את הבשר, הבצל והפטרוזיליה בקערה ולשים כמה דקות. מתבלים במלח ולשים שוב. משמנים את הידיים בשמן זית וצרים קציצות. מחממים היטב מחבת פסים מברזל (או פלטה) ללא שומן. מטגנים את הקציצות כ – 2 דקות מכל צד ומניחים בצד.
4. הפיתות: מניחים על להבת הגז ווק הפוך (או סאג`, אם יש) ומחממים היטב. מניחים כדור בצק על משטח העבודה. יוצקים עליו מעט שמן. משמנים גם את הידיים ומשטחים את הכדור ("פותחים") לעלה עגול. מניחים את העלה על הווק החם. ממתינים דקה או שתיים, עד שעלה מתנפח ושוליו מתחילים להיחרך. הופכים וממתינים עוד כדקה. מעבירים מייד לצלחת הגשה גדולה. יוצקים על הפיתה מעט שמן זית, כותשים עליה שן שום ומעסים את השמן והשום לתוך הפיתה. מטגנים ומכינים את הפיתה השנייה באותה צורה.
מגיש: marytubr
מקור: חיים כהן
שתף את המתכון