חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קדירת כבש
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קדירת כבש
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג כתף כבש חתוכה לקוביות בינוניות
2 בצלים גדולים חצויים ופרוסים גס
1 גזר קלוף ופרוס גס
2תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
150 גרם פטריות שמפיניון טריות, נקיות חתוכות לרבעים
2 שיני שום חצויות ופרוסות דק
1 פלפל צ'ילי חתוך ל-4
רבע כוס יין אדום מתוק
1.25 כוסות מים
רבע כפית כמון טחון
רבע כפית פפריקה מתוכה
חצי כפית טימין יבש
חצי כוס שמן זית
קמח לקימוח
מלח ופלפל
אופן ההכנה
בסיר רחב וגדול מחממים שלושת רבעי כמות השמן. מקמחים את נתחי הכבש ומטגנים בשמן החם לאטימה מכל הכיוונים. מוציאים ומניחים על צלחת בצד. מוסיפים את שאר השמן ומיד לאחר מכן את הבצל. מטגנים את הבצל עד להשחמה קלה ומוסיפים את הצ'לי והשום. מערבבים כך ביחד כחצי דקה ומחזירים את נתחי הכבש יחד עם כל הנוזלים שהם הגירו בצלחת. מוסיפים את הגזר, תפוחי האדמה והפטריות ומערבבים היטב. מוסיפים את היין והמים. מוסיפים את הכמון, הפפריקה והטימין. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כך כשעה ורבע. עשר דקות לפני סוף הבישול טועמים את הרוטב ומתקנים את התיבול עם מלח ופלפל.
מגישים חם.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון