הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג כתף כבש חתוכה לקוביות בינוניות
2 בצלים גדולים חצויים ופרוסים גס
1 גזר קלוף ופרוס גס
2תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
150 גרם פטריות שמפיניון טריות, נקיות חתוכות לרבעים
2 שיני שום חצויות ופרוסות דק
1 פלפל צ'ילי חתוך ל-4
רבע כוס יין אדום מתוק
1.25 כוסות מים
רבע כפית כמון טחון
רבע כפית פפריקה מתוכה
חצי כפית טימין יבש
חצי כוס שמן זית
קמח לקימוח
מלח ופלפל
אופן ההכנה
בסיר רחב וגדול מחממים שלושת רבעי כמות השמן. מקמחים את נתחי הכבש ומטגנים בשמן החם לאטימה מכל הכיוונים. מוציאים ומניחים על צלחת בצד. מוסיפים את שאר השמן ומיד לאחר מכן את הבצל. מטגנים את הבצל עד להשחמה קלה ומוסיפים את הצ'לי והשום. מערבבים כך ביחד כחצי דקה ומחזירים את נתחי הכבש יחד עם כל הנוזלים שהם הגירו בצלחת. מוסיפים את הגזר, תפוחי האדמה והפטריות ומערבבים היטב. מוסיפים את היין והמים. מוסיפים את הכמון, הפפריקה והטימין. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כך כשעה ורבע. עשר דקות לפני סוף הבישול טועמים את הרוטב ומתקנים את התיבול עם מלח ופלפל.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון