הוראות הכנה
מרכיבים
1/2 ק"ג בשר זנב טרי + עצם
1/2 ק"ג אוסובוקו
1/2 ק"ג דבש פרחי בר
4 גזרים, פרוסים
4 בטטות, פרוסות
4 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות גדולות
מספר עלי כרוב (לריפוד הסיר)
5-6 כפות שמן
5 בצלים קטנים שלמים
4 ראשי שום
8 כפות פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה
עלי דפנה, מלח, פלפל שחור גרוס
1/2 1 כוסות שזיפים מיובשים
1 כוס אפונה ירוקה טרייה
1 בקבוק יין אדום
כלים:
קדרת חרס בינונית או קדרת סיר בישול איטי
אופן ההכנה
הכנה:
1. במחבת מחממים שמן ומטגנים את הבצלים השלמים עד להזהבה.
2. מוסיפים את נתחי הבשר לטיגון קל (3 דקות) ומורידים מהאש.
3. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס).
4. מרפדים את תחתית הקדרה בעלי כרוב ומניחים בשכבות נתחי בשר, גזר, קוביות
תפוחי אדמה פרוסות בטטות ,אפונה ושזיפים עד למילוי הקדרה. מפזרים
בנדיבות את הדבש ואת התבלינים ויוצקים מעליהם את כל בקבוק היין. מכסים
אופים בתנור כארבע שעות. אפשר לבשל גם על מדורה או על גחלי המנגל
(ניתן לבשל בסיר בישול איטי ללילה)
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון