הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג בשר רזה או הודו אדום, חתוך לקוביות
2 בצלים בינוניים, קצוצים
6 גזרים
4 בטטות
4 תפוחי אדמה
חתיכת דלעת גדולה
2 שורשי פטרוזיליה
חבילת עלי סלק מנגולד
1 ראש שום
צרור עלי פטרוזיליה
גבעולי סלרי ספורים
3 כפות שמן זית או קנולה
3 כפות רסק עגבניות
מלח, פלפל שחור,פפריקה מתוקה לפי הטעם
מעט פפריקה חריפה
אופן ההכנה
לחמם את תנור האפיה ל-180 מ"צ.
לחמם שמן במחבת, להוסיף את קוביות הבשר, לטגן עד לסגירה ולהוציא לקערה.
לאותו שמן להוסיף את הבצל הקצוץ ולטגן עד הזהבה. לסדר בקדרת חרס(גדולה): תפוחי אדמה, מחצית מכמות הבטטות, שורש פטרוזיליה וחצי משני השום החצויות. לפזר מעל את קוביות הבשר ולתבל בתבלינים. לפזר את עלי המנגולד לכסוי הבשר, להוסיף מעל את הגזרים, קוביות הדלעת, יתר שני השום, גבעולי הסלרי, שארית פרוסות הבטטה ועליה פטרוזיליה קצוצה, לתבל מעל בנדיבות, להוסיף את רסק העגבניות ולצקת מים רתוחים עד קצת פחות מגובה הירקות.
להכניס לתנור ולאפות ב 180 מ"צ, ל 3 עד 4 שעות ולהגיש.
מגיש:
מקור: מתכון בריאות - ידיעות אחרונות
שתף את המתכון