הוראות הכנה
מרכיבים
1.5 ק"ג כתף/צוואר חתוכים לקוביות 3X3/שפונדרה (אסאדו)
4 פרוסות רגלי בקר
שורש פטרוזיליה קלוף
חבילת בצלי שאלוט
4 שיני שום קלופות
1 ראש שום שלם
שורש סלרי
שורש שומר
1 סלק שחור
1 פלפל חריף
כפית גינג'ר מגורד
כפית רוזמרין
2 עלי דפנה
4 גזרים
3 תפוחי אדמה
לפת
קולורבי
5 תמרים מגולענים או שזיפים מיובשים
2 עגבניות
חבילת פטריות פורטבלו
חבילת פטריות שמפיניון
שמן זית
בקבוק יין אדום
200 גרם ערמונים קלופים
100 גרם אגוזי מלך
100 גרם צנוברים
1/2 כף מלח גס
1/2 כף פלפל שחור גרוס עבה
1 כפית דבש תמרים
להגשה: בצל ירוק ופטרוזיליה קצוצים דק
אופן ההכנה
1. מקמחים את נתחי הבשר והרגל בקצת קמח ומנערים את העודפים.
2. מחממים בסיר כבד וטוב שמן זית ומטגנים את קוביות הבשר עד שישחימו יפה.
מוציאים לכלי ליד
3. מכניסים לסיר את הבצל, השום הסלרי השומר הבצל ושאר הירקות מטגנים ותוך כדי מגרדים קצת את המשקעים שהשאיר הבשר.
4. מוסיפים את הג'ינג'יר ואת השום וחצי כוס מים. מחזירים את הבשר יחד עם תפוחי האדמה, הגזר, הקולרבי הלפת ושאר הירקות.
5. שופכים פנימה בקבוק יין אדום ומכסים במים עד לגובה הבשר.
6. מוסיפים 2 עגבניות חתוכות גס, מתבלים במלח, פלפל וכף פפריקה מתוקה ומבשלים על אש קטנה 4 שעות.
7. לאחר 4 שעות או לפני ההגשה מוסיפים את התמרים, הפטריות, האגוזים, הצנוברים והערמונים. מבשלים כרבע שעה.
מגיש:
מקור: פאול דה סינה השף של וילה דל קומו
שתף את המתכון