חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קדרת עוף ותפוחי אדמה בניחוח כרכום וטימין
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

תבשיל עוף עם תפו"א ובטטה קל וטעים מאד, מתאים לימי הקיץ החמים שבהם אני ממעטת לאפות בתנור שמחמם את כל הבית ומעדיפה לבשל על הגז. brבתאבון!!
קדרת עוף ותפוחי אדמה בניחוח כרכום וטימין
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

תבשיל עוף עם תפו"א ובטטה קל וטעים מאד, מתאים לימי הקיץ החמים שבהם אני ממעטת לאפות בתנור שמחמם את כל הבית ומעדיפה לבשל על הגז. brבתאבון!!
הוראות הכנה
מרכיבים
2 כפות שמן זית
5 תפוחי אדמה פרוסים לעיגולים
2 בטטות פרוסות לעיגולים
5-6 שוקיים
2 כפות עלי טימים קצוצים
4 שיני שום קצוצות
1 פלפל אדום חתוך לרצועות
1 בצל בינוני קצוץ לקוביות
1 כפית כרכום
1 כפית פפריקה מתוקה
מלח ופלפל לפי הטעם
¾ כוס מים
אופן ההכנה
1. מחממים את השמן בסיר רחב ומטגנים בו את הבצל והפלפל האדום עד ששנו את צבעם וישחימו מעט.
2. מוסיפים את השוקיים ומשחימים אותם היטב מכל הצדדים.
3. מוציאים את השוקיים מהסיר ומניחים בצד ומשאירים בסיר את הנוזלים, הבצל והפלפל המטוגנים.
4. מרפדים את תחתית הסיר לפי הסדר: פרוסות הבטטה, מעליהם שמים שכבת תפו"א, כף טימין קצוץ, 2 שיני שום קצוצות, מעט מלח, שכבות של יתר תפו"א זה אחר , כף טימין קצוץ, 2 שיני שום קצוצות
5. מניחים את השוקיים על תפו"א, מפזרים עליהם כרכום, פפריקה, מלח ופלפל לפי הטעם.
6. מוסיפים ¾ כוס מים
7. מביאים לרתיחה על אש בינונית ואח"כ מנמיכים את האש ומבשלים כ-40 דקות עד שתפוחי האדמה מתרככים.
8. חשוב לודא מדי פעם שיש עדיין נוזלים, אם חסרים, להוסיף ½ כוס מים רותחים.
מגיש: אדלריאנית
מקור: אדלריאנית
שתף את המתכון