הוראות הכנה
מרכיבים
2 כפות שמן זית
5 תפוחי אדמה פרוסים לעיגולים
2 בטטות פרוסות לעיגולים
5-6 שוקיים
2 כפות עלי טימים קצוצים
4 שיני שום קצוצות
1 פלפל אדום חתוך לרצועות
1 בצל בינוני קצוץ לקוביות
1 כפית כרכום
1 כפית פפריקה מתוקה
מלח ופלפל לפי הטעם
¾ כוס מים
אופן ההכנה
1. מחממים את השמן בסיר רחב ומטגנים בו את הבצל והפלפל האדום עד ששנו את צבעם וישחימו מעט.
2. מוסיפים את השוקיים ומשחימים אותם היטב מכל הצדדים.
3. מוציאים את השוקיים מהסיר ומניחים בצד ומשאירים בסיר את הנוזלים, הבצל והפלפל המטוגנים.
4. מרפדים את תחתית הסיר לפי הסדר: פרוסות הבטטה, מעליהם שמים שכבת תפו"א, כף טימין קצוץ, 2 שיני שום קצוצות, מעט מלח, שכבות של יתר תפו"א זה אחר , כף טימין קצוץ, 2 שיני שום קצוצות
5. מניחים את השוקיים על תפו"א, מפזרים עליהם כרכום, פפריקה, מלח ופלפל לפי הטעם.
6. מוסיפים ¾ כוס מים
7. מביאים לרתיחה על אש בינונית ואח"כ מנמיכים את האש ומבשלים כ-40 דקות עד שתפוחי האדמה מתרככים.
8. חשוב לודא מדי פעם שיש עדיין נוזלים, אם חסרים, להוסיף ½ כוס מים רותחים.
מגיש:
מקור: אדלריאנית
שתף את המתכון