הוראות הכנה
מרכיבים
מצרכים
1/2 ק"ג שעועית שחורה שהושרתה במים ללילה
150 ג"ר קבנוס מעושן
100 ג"ר חזה אווז מעושן קצוץ או בפרוסות
1 בצל קצוץ
1 ראש שום מנוקה וכתוש (חשוב טרי)
4 עלי דפנה
1 ליטר מים
2 כפות שמן סויה
אופן ההכנה
אופן ההכנה
1.בסיר עמוק מכניסים את השעועית השחורה שהושרתה לילה קודם במים וסוננו
מכסים במים מרתיחים ומנמיכים לאש נמוכה מאוד
ומבשלים עד לריכוך כ 2.5 שעות.
2.במחבת עם כמה טיפות שמן מטגנים את חזה האווז עד
למיצוי השומן מתוכו. מוסיפים את הקבנוס החתוך
לטבעות ממשיכים לטגן מספר דקות מוסיפים את
הבצל והשום וממשיכים לטגן עד שהבצל הופך לשקוף
3.מוסיפים את תוכן המחבת לסיר השעועית מערבבים כמהה
מביאים לרתיחה מנמיכים אש מוסיפים את עלי הדפנה
ומבשלים עוד כמחצית השעה
4.מוסיפים את המלח והפלפל ומבשלים עוד 5 דקות
*באם יצא דליל מדי לוקחים 1/2 כוס מים קרים וכף
קמח ויוצרים רוויחה ללא גושים מוסיפים לתבשיל תוך
ערבוב עד להסמכה
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון