חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קובבס
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קובבס הן הגרסה הספניולית והכשרה לפסח של הקובה, והן הכוכבות הגדולות של כל ליל סדר. המעטפת עשויה מבצק של מצות ותפוחי-אדמה והמילוי (הנקרא ‘גומו‘) מפירורי בשר מטוגנים ומבושלים, יחד עם בצל מטוגן וצנוברים.
קובבס
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קובבס הן הגרסה הספניולית והכשרה לפסח של הקובה, והן הכוכבות הגדולות של כל ליל סדר. המעטפת עשויה מבצק של מצות ותפוחי-אדמה והמילוי (הנקרא ‘גומו‘) מפירורי בשר מטוגנים ומבושלים, יחד עם בצל מטוגן וצנוברים.
הוראות הכנה
מרכיבים
7 מצות
1 תפוח אדמה בינוני מבושל וקלוף
1 ביצה טרופה (לשמור חצי מהקליפה, שתשמש מידה לשמן)
מלח ופלפל שחור גרוס, טרי
1/2 קליפת ביצה ממולאת בשמן
1 קצת פחות מכוס אחת קמח מצה
לגומו:
4 בצלים גדולים
1/2 ק"ג בשר טחון
שמן לטיגון
2/3 כוס מים חמים
1 כף אבקת מרק עוף
1 ביצה טרופה
אופן ההכנה
1. מפוררים את המצות לחתיכות בגודל של פרק אצבע ומשרים במים. מעבירים למסננת וסוחטים, וכשנפטרים מכל המים מעבירים לקערה ולשים.
2. מועכים את תפוח-האדמה במזלג ומוסיפים למצות הרטובות. מוסיפים את השמן, הביצה הטרופה, מלח ופלפל ולשים היטב. מוסיפים בהדרגה קמח מצה וממשיכים ללוש, עד שמתקבל בצק במרקם של פלסטלינה. מכסים בניילון ומניחים במקרר לשעתיים לפחות (ועדיף ללילה שלם).
3. מכינים את הגומו: קוצצים את הבצלים לקוביות זעירות ומזהיבים אותן במחבת גדולה עם קצת שמן. מוסיפים את הבשר ומפוררים אותו במזלג. ממליחים, מפלפלים, ומטגנים כעשר דקות. בוחשים מפעם לפעם.
4. מוסיפים את המים ואבקת המרק ובוחשים. מכסים ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה, עד שהבשר רך.
5. מסירים את המכסה וממשיכים לבשל, עד שהמים שבמחבת מתאדים ונשארים פירורי בשר שחומים. סבלנות, זה לוקח זמן. מסירים מהאש ומצננים. מוסיפים רק את הביצה והצנוברים ומערבבים היטב.
6. מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו לשלושים כדורים. טובלים אצבע בשמן ו'פותחים' כל כדור לחרוט חלול, שאפשר יהיה למלא ולסגור.
7. ממלאים כל חרוט בכשתי כפיות מהגומו וסוגרים. לקובבה סגורה יש צורה של מעוין עם שפיצים חמודים בקצוות. חשוב מאוד לא למלא את הקובבה יותר מדיי, כי אז היא עלולה להיפתח בזמן הטיגון.
8. מטגנים בשמן די עמוק עם מעט מלח גס. במהלך הטיגון הופכים את הקובבס מדי פעם ומשגיחים שישחימו מכל הצדדים. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.
מגיש: Devil-666
מקור:
שתף את המתכון