הוראות הכנה
מרכיבים
למרק:(10 קובות גדולות)
1 בצל קצוץ דק
מעט שמן לטיגון הבצל
מים עד חצי מגובהו של הסיר
מלח
חצי כפית הל
¼ כפית כורכום
וכף פפריקה מתוקה
2 כוסות חומוס גרגרים (שהושרה לילה לפני במים-וסונן מנוזלים)
למלית:
1פרוסת חזה עוף
1 פרוסת חזה פרגית
פלפל שחור(אפשר לשים הרבה!)
כפית הל
מלח
1 בצל קצוץ דק
לבצק הקובה:
חצי קילו סולת לבישול
כוס מים פושרים
ומלח
אופן ההכנה
להכנת המרק:לחמם את השמן ולטגן את הבצל הקצוץ(ממש קצוץ עד כדי כך שלא שלא רואים אותו במרק) עד להזהבתו להוסיף את המים עד למחצית הסיר ולהביא להרתחה להוסיף את החומוס+התבלינים ולבשל במשך 20 דקות עד לריכוך החומוס.
להכנת המלית:לחתוך בסכין את חזה הפרגיות והעוף והבצל כמה שיותר קטן לערבב עם התבלינים בקערה ולהניח בצד...
להכנת בצק הסולת: חצי קילו סולת לערבב עם המלח ולהוסיף את המים הפושרים בהדרגה
עד שנהיה בצק להניח בצד ל 10 דקות (חשוב! כי הבצק נוח לעיבוד ולא נפתח.)
לאחר נ-10 דקות לקחת מהבצק בידיים רטובות כדור(יותר גדול מזה שלוקחים לקובה רגילה)
לשטח אותו מעט להכניס מהמילוי הבשר (גודל המילוי בגודל כדור פינג פונג)לסגור לכדור ולשטח כך להכין את כל שאר הקובות ולשים במרק החומוס
לעוד 40 דקות בישול עדיף שיהיה סיר מאד רחב כדי שיהיה מקום לכולם לאחר 10 דקות בישול הראשונות להפוך אותם לצידם השני ולהמשיך בבישול! תמיד שהקובות יכוסו במרק אז אם צריך להוסיף מים רתוחים...להוסיף
הסימן לקובה מוכנה שהמלית מחליפה את צבעה ללבן..מגישים את הקובה עם המרק בצלחת עמוקה.ובצלחת נפרדת את האורז הלבן .
מגיש:
מקור: רותם+m73
שתף את המתכון