חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קובה("חלווא")במרק של חומוס
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

באדיבותה של m73 שנענתה לבקשתי למרק הקובה ! וכאן המקום להודות! תודה! brובנסיון ותהייה שלי הגעת למתכון כפי שזכרתי!התוצאה היתה מושלמת!ל ה נ א ת כ ם ! brהוכן ביום שישי לארוחת צוהריים - בשבוע שעבר!
קובה("חלווא")במרק של חומוס
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

באדיבותה של m73 שנענתה לבקשתי למרק הקובה ! וכאן המקום להודות! תודה! brובנסיון ותהייה שלי הגעת למתכון כפי שזכרתי!התוצאה היתה מושלמת!ל ה נ א ת כ ם ! brהוכן ביום שישי לארוחת צוהריים - בשבוע שעבר!
הוראות הכנה
מרכיבים
למרק:(10 קובות גדולות)
1 בצל קצוץ דק
מעט שמן לטיגון הבצל
מים עד חצי מגובהו של הסיר
מלח
חצי כפית הל
¼ כפית כורכום
וכף פפריקה מתוקה
2 כוסות חומוס גרגרים (שהושרה לילה לפני במים-וסונן מנוזלים)
למלית:
1פרוסת חזה עוף
1 פרוסת חזה פרגית
פלפל שחור(אפשר לשים הרבה!)
כפית הל
מלח
1 בצל קצוץ דק
לבצק הקובה:
חצי קילו סולת לבישול
כוס מים פושרים
ומלח
אופן ההכנה
להכנת המרק:לחמם את השמן ולטגן את הבצל הקצוץ(ממש קצוץ עד כדי כך שלא שלא רואים אותו במרק) עד להזהבתו להוסיף את המים עד למחצית הסיר ולהביא להרתחה להוסיף את החומוס+התבלינים ולבשל במשך 20 דקות עד לריכוך החומוס.
להכנת המלית:לחתוך בסכין את חזה הפרגיות והעוף והבצל כמה שיותר קטן לערבב עם התבלינים בקערה ולהניח בצד...
להכנת בצק הסולת: חצי קילו סולת לערבב עם המלח ולהוסיף את המים הפושרים בהדרגה
עד שנהיה בצק להניח בצד ל 10 דקות (חשוב! כי הבצק נוח לעיבוד ולא נפתח.)
לאחר נ-10 דקות לקחת מהבצק בידיים רטובות כדור(יותר גדול מזה שלוקחים לקובה רגילה)
לשטח אותו מעט להכניס מהמילוי הבשר (גודל המילוי בגודל כדור פינג פונג)לסגור לכדור ולשטח כך להכין את כל שאר הקובות ולשים במרק החומוס
לעוד 40 דקות בישול עדיף שיהיה סיר מאד רחב כדי שיהיה מקום לכולם לאחר 10 דקות בישול הראשונות להפוך אותם לצידם השני ולהמשיך בבישול! תמיד שהקובות יכוסו במרק אז אם צריך להוסיף מים רתוחים...להוסיף
הסימן לקובה מוכנה שהמלית מחליפה את צבעה ללבן..מגישים את הקובה עם המרק בצלחת עמוקה.ובצלחת נפרדת את האורז הלבן .
מגיש: רותם דבי
מקור: רותם+m73
שתף את המתכון