הוראות הכנה
מרכיבים
קובה אורז עיראקי קובה חאלב
המצרכים
למעטפת:
1/2 ק"ג חזה עוף טחון
2 כוסות אורז
ביצה אחת
מלח, פלפל שחור
למלית:
1/2 ק"ג בשר בקר טחון גס. לבקש מהקצב יש להם מטחנה עם חורים
גדוליםיותר.
2 בצלים בינוניים, קצוצים דק
מלח, פלפל שחור, מעט כורכום, מעט בהראת עיראקי לחמין (קונים בשוק
התקווהאצל עג'אג')
אופן ההכנה
אופן הכנת המלית:
1.קוצצים את הבצלים, זורים עליהם מעט מלח, ומשהים
במסננת בצד לחצי שעה שוטפים את הבצלים, וסוחטים
אותם היטב מכל הנוזלים
2.מחממים שמן במחבת, ומטגנים בה את הבצלים עד
להזהבה ושקיפות
3.מוסיפים את הבשר, מפוררים היטב במזלג, שלא
ייווצרו גושים, ומניחים לו להתבשל/להיטגן עד שהוא
משנה את צבעו. מוסיפים מלח, פלפל שחור וקצת
כורכום ובהראת ומערבבים מורידים מהאש ומניחים
להתקרר
אופן הכנת המעטפת:
1.שורים את האורז במים, מומלחים בכפית מלח, למשך
כשעתיים-שלוש. מניחים את האורז במסננת, שיתנקזו
כל עודפי המים.
2.מוסיפים לאורז את בשר העוף הטחון ומערבבים היטב.
3.מוסיפים ביצה אחת + מלח ופלפל שחור ומערבבים
היטב.
4.נותנים לתערובת האורז והעוף הטחון לנוח כחצי שעה,
לספיגת טעמים והתגבשות
אופן הכנת הקובה:
1.קורצים מתערובת האורז והעוף כדורים בגודל אגרוף
קטן. יש האוהבים לעשות את הקובה גדולה יותר,
)מומלץ לעשות קטנה כדי שלא תיתפרק
2.משטחים כל כדור כזה באמצעות הידיים בלבד, מחזיקים
בשקערורית של כף יד אחת, ומשטחים באצבעות היד
השניה סוגרים קצת את היד שבה מונחת המעטפת,
מתקבלת מעין קערית כזאת לתוכה מכניסים כף גדושה
מהמלית, סוגרים את המעטפת כך שתקיף את המלית מכל
עבר מגלגלים מיד ליד כדי לתת צורת כדור, ואז
מניחים על משטח העבודה ומועכים את הכדור לצורה
פחות או יותר שטוחה, פוחסים אותו לצורה של כאילו
שתי צלחות שמונחות אחת על השניה וסוגרות ביניהן
על איזשהו מילוי.
3.מסדרים את כל הקובה המוכנים על מגש, מכסים ניילון
נצמד, ושולחים למקרר לפחות לחצי שעה.
אופן הכנת המרק בו יתבשל הקובה:
1.מרתיחים סיר עם מים, מתבלים אותם במלח, ומי
שמשתמש באבקת מרק יכול להוסיף קצת. עדיף
טיפ-טיפת חוואייג' ו/או כורכום, רק טיפה בשביל
הצבע הצהוב
2.כשהמים רותחים, מכניסים אליהם את הקובה, אחת אחרי
השניה כדי לא להוריד את הטמפרטורה בבת אחת.
מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את הלהבה לבינונית,
ונותנים לקובה להתבשל בבעבוע מתון בערך חצי שעה.
)רצוי לא לגעת ולבחוש בסיר כדי לא לפגוע בקובה
לפני שיתגבשו לגמרי, כי הם פגיעים(.
3.מוציאים את הקובה המבושלים בכף מחוררת ומניחים
במסננת שתנקז את עודפי המים.
4.אח"כ מחממים שמן במחבת ומכניסים את הקובה לטיגון
קצר על אש בינונית, עד שמתקבלת מעטפת זהובה
ופריכה משני הצדדים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון