חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קובה בורגול מטוגנת
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון קל להכנה וטעים! בחודשים האחרונים עשיתי אותו מספר פעמים !
קובה בורגול מטוגנת
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון קל להכנה וטעים! בחודשים האחרונים עשיתי אותו מספר פעמים !
הוראות הכנה
מרכיבים
2 כוסות בורגול דק (להבדיל מהעבה)
1 כוס קמח
½ חבילת מרגרינה מומסת
½ כף מלח
1 כפית אבקת מרק עוף
¼ כפית כורכום+רבע כפית פפריקה מתוקה
למילוי:
½ קילו בשר טחון
2 בצלים גדולים קצוצים לקוביות קטנות
מלח
½ כפית אבקת מרק
½ כפית קינמון
½ חבילה צנוברים
½1 כפות בהרט לקובה (חייב)
¼ חבילת פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
לשטוף את הבורגול מספר פעמים עד שהוא יוצא נקי ומימיו צלולים להשרות במים רתוחים רבע שעה ולהעביר למסננת (עם חורים קטנים של אטריות) ולסחוט מנוזלים!
להוסיף קמח ומלח ושאר התבלינים+מרגרינה מומסת וללוש עד שהחומרים מתמזגים(אפשר להוסיף מעט שמן למיזוג לבצק (לא ללוש יותר מדי ) ולכסות את הקערה בניילון נצמד ל ¼ שעה! כדי למנוע התייבשות!
בינתיים לטגן את חומרי המילוי: לחמם שכבה דקה של שמן במחבת גדולה רק שהוא חם מאד לשים בצל ולהזהיב
להוסיף את הבשר ולערבב עד שמשנה את צבעו מאדום לחום (בערך 10 דקות טיגון) להוסיף את שאר התבלינים +הצנוברים לערבב לטעום ולהוסיף מלח אם צריך לכבות את האש ולצנן מעט.
להכנת הקובה:
לקחת רק חלק מהבצק הבורגול וללוש אותו עם ידיים רטובות אני שמה קערית עם מים וכל פעם לפני לישה טובלת את הידיים. את שאר הבצק משאירה מכוסה . כל פעם לוקחת את הכמות הרצוייה (כדי למנוע התקשות או התייבשות הבצק).
להכין תבנית של תנור או מגש גדול עם נייר אפייה עליו נניח את הקובות לפני טיגון.
ניקח בידיים רטובות חתיכת בצק בגודל כדור פינג פונג ונכדרר אותו לכדור נפתח אותו כמו פיתה נשים בכף היד ונסגור טיפה את כף היד נשים כף מהמלית של הבשר נסגור אותו ע"י צביטות עדינות נרטיב את הידיים ונגלגל לצורת קובה!
נניח במגש. כך נעשה את כל הקובות ונכסה אותם במגבת או ניילון נצמד!עד לטיגונם!
נחמם שמן לדרגת חום מרבית בסיר טיגון עמוק ונשים בכל פעם 5-7 קובות לטיגון נהפוך אותם לצידם השני שישחימו ונוציא למסננת עם נייר סופג.
אפשר להקפיא לפני וגם אחרי טיגון! ב ת א ב ו ן !!!!
אפשר לחמם מהמקפיא למיקרו לאחר הקפאה !
שווה ,שווה את כל הטרחה בהכנה! ראו הוזהרתם מפני השמנה!!!!
מגיש: רותם דבי
מקור:
שתף את המתכון