הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים לעטיפה:
--------------------
חצי קילו בורגול עבה .
חצי קילו בורגול דק
2 כוסות סולת
מים פושרים לפי הצורך
2 ביצים
כפית כורכום
1 כף מלח גדושה
מילוי:
------
קילו בשר טחון
4 בצלים גדולים קצוצים
מלח. אבקת מרק עוף
2 כפות מלאות בהרט(הכי חשוב)
צנוברים
למרק:
-----
להרתיח מים בסיר עם מעט מלח+כורכום
שההמים רותחים לשים בעדינות את הקובות המוכנות עד שהם צפים להוציא
לטיגון:
-------
שמן למחבת גדולה בגובה 2 סמ(לקובות שטוחות) או שמן עמוק כשצורת הקובות חרוטים
אופן ההכנה
1.מערבבים את שני סוגי הבורגול שוטפים במי ברז לניקוי ראשוני עד שהמים יוצאים נקיים וצלולים. מסננים ושמים בקערה גדולה עם מים פושרים עד לכסוי הבורגול ומניחים שעה בצד למנוחה.
2. בינתיים, במחבת גדולה מטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה ומוסיפים את הבשר עד שמתבשל. להוסיף את שאר התבלינים ולטגן עד לצמצום הנוזלים.
3. לסחוט את הבורגול בידיים ולהעביר לקערה נוספת להוסיף את הסולת ושאר התבלינים והביצים לשים מעט מים חמים וללוש לבצק בלחיצות אגרוף לעיסה דביקה (אם יש צורך להוסיף סולת)
4. ליצור כדורים גדולים (למרק)או קטנים לטיגון.לקער עם האגודל
למלאות כל אחד מהן בכף ממלית הבשר לסגור ולשטח בידיים. או לצורת חרוט
מומלץ וכדאי לעשות זאת עם ידיים רטובות.
לטגן או להכניס למרק הרותח.
מגיש:
מקור: בית אמא
שתף את המתכון