הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
2 כוסות סולת
2 כפיות מלח
מים
למילוי:
4 כפות שמן
500 גרם בשר טחון
1 בצל גדול קצוץ
1 כפית בהרט לקובה (תערובת תבלינים עיראקית)
4 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
לרוטב:
4 כפות שמן
1 בצל קצוץ דק
1 כפית בהרט
6 עגבניות בשלות קצוצות דק
מלח, פלפל שחור טחון טרי
חצי קילו במיה שטופה ומנוקה (אפשר קפואה)
אופן ההכנה
מכינים את הבצק: מערבבים בקערה את הסולת והמלח, מוסיפים מים בהדרגה תוך ערבוב עד שמתקבל בצק נוח לעבודה. מכסים ומקררים כשעה.
מכינים את המילוי: מטגנים את הבצל והבהרט בשמן. כשהבצל רך ושקוף מוסיפים את הבשר, מלח ופלפל ומטגנים תוך ערבוב עד שהוא שחום. מוציאים לקערה, מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים. מניחים במקרר.
מילוי הקובה: צובטים מהבצק כדורים קטנים. יוצרים בעזרת ידיים רטובות גומות רחבות בקובה, ממלאים בתערובת הבשר, סוגרים ומהדקים. מגלגלים לכדור יפה. כך עושים עם כל הכמות.
מכינים את הרוטב: מטגנים את הבצל והבהרט בשמן, וכשהבצל רך, מוסיפים את העגבניות, מלח ופלפל ומערבבים. מוסיפים חצי כוס מים ומערבבים.
בישול הקובה: מכניסים את הקובה לרוטב, מכסים ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון