הוראות הכנה
מרכיבים
קובה דלעת
חומרים לבצק:
300 גר' סולת
1/4 כפית מלח
1 כוס מים )הבצק רך ונוח למילוי(
חומרים למלית:
1בצל גדול קצוץ דק
גבעולי פטרוזיליה קצוצים דק
250 גר' בשר בקר חתוך לקוביות קטנות )כמו לסלט קצוץ(
3 כפות שמן
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית כורכום
1 כפית בהראת
חומרים לרוטב:
1 בצל
3 עגבניות מגוררות גס
2 כפות רסק עגבניות
5 כוסות מים
3 כוסות דלעת חתוכה לקוביות או בטטה
מיץ מלימון אחד
מלח פלפל.לפי הטעם
אופן ההכנה
אופן הכנת הקובה:
1.לשים את חומרי הבצק )את המים יוצקים בהדרגה ותוך
לישה(.
2.נוטלים מהבצק 20 כדורים קטנים ומגלגלים בכפות
ידיים רטובות לכדורי בצק.עורכים על מגש את
הכדורים.
אופן הכנת המלית:
1.סוחטים את הבצל ושמים בקערה
2.מוסיפים את שאר החומרים והתבלינים
ומערבבים לתערובת אחידה.
3.יוצרים גומה במרכז כדור בצק ודוחסים כף מהמלית.
מהדקים ומגלגלים היטב בכפות הידיים לקציצה
חלקה .
אופן הכנת המרק:
1.מאדים את הבצל, מוסיפים את העגבניות, מים, רסק
עגבניות , דלעת ותבלינים. מערבבים היטב ומבשלים
עד להרתחה.
2.מוסיפים למרק את הקציצות בזהירות ומבשלים 35-40
דקות.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון