הוראות הכנה
מרכיבים
2 כוסות בורגול טחון דק
¾ כוס סולת
2 כפות קמח
1 ביצה
½ כפית כורכום
1 כפית מלח
½1 בצלים קצוצים דק
½ ק"ג בשר בקר טחון גס
4-5 גבעולי פטרוזיליה קצוצים
½ כוס צנוברים
½ כפית מלח
½1 כפיות בהרט
שמן
אופן ההכנה
משרים את הבורגול בקערה עם מים למשך כשעה. מסננים את המים ומערבבים את הבורגול עם הסולת, הביצה, הקמח, הכורכום וכפית המלח לעיסה אחידה. משהים בצד לרבע שעה לפחות.
במחבת גדולה מחממים מעט שמן. מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הבשר וממשיכים לטגן, תוך ערבוב, עוד כרבע שעה (אולי קצת פחות). תוך כדי טיגון וערבוב הבשר דואגים לפורר אותו עם כף העץ. מוסיפים את הצנוברים, הפטרוזיליה, המלח והבהרט, מערבבים היטב, מסירים מהאש ומצננים.
בידיים רטובות לוקחים מתערובת הבורגול כמות בגודל של ביצה (בערך) ומגלגלים למין אליפסה שגם היא בצורת ביצה. בעזרת האגודל יוצרים גומה במרכז הביצה ומניחים שם ככף מתערובת הבשר. סוגרים ומגלגלים לקובה חלקה. מניחים על תבנית או מגש וחוזרים על הפעולה עד לגמר המלית או הציפוי.
במחבת רחבה מחממים שמן ומטגנים בו את הקובות היטב מכל הצדדים (ניתן, כמובן, לטגן גם בשמן עמוק).
מגישים חם ומיד.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון