הוראות הכנה
מרכיבים
לקובה: חצי ק"ג סולת, חצי ק"ג בשר טחון טרי, רבע חב' פיטרוזיליה,2 בצלים בינוניים
תבלין לקציצות, מעט פלפל שחור, מעט מלח.
למרק: 1 ק"ג סלק אדום מקולף וחתוך לקוביות בינוניות,כף רסק עגבניות, 2 עגבניות רכות מקולפות
וחתוכות לקוביות קטנות,מעט שמן 1 בצל קטן קצוץ 4 שיני שום קצוצות, מים עד כדי כיסוי, 2 כפות מרק עוף,פפריקה פלפל מלח לפי הצורך.
מלח לימון וסוכר לפי הטעם.
אופן ההכנה
מטגנים בסיר גדול ורחב את השמן ומוסיפים לו את הבצל הקצוץ מוסיפים את הסלק ומטגנים מעט מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומים עד כדי כיסוי. מוסיפים את התבלינם ומרתיחים.
ממשיכים לבשל עד שהסלק מעט רך(לא יותר מידי).
בנתיים: שמים את הבשר הטחון בקערה עמוקה, מקצצים את הבצל וקוצצים את הפיטרוזיליה ומוסיפים לקערה מתבלים ומניחים בצד.
בקערה נפרדת שמים את הסולת ומעט מלח ומוסיפים מים ולשים לבצק רך אבל לא יותר מידי
כדי שאפשר יהיה לעבוד איתו.
נותנים לו לנוח 5 דקות ומתחילים להכין את הקובה(בהתחלה יהיה קצת קשה אבל עם הזמן והמיומנות יהיה יותר קל).לוקחים חתיכה מהבצק ופותחים אותה בידיים רטובות מניחים כפית מתערובת הבשר וסוגרים למעין כדור בידיים רטובות מסדרים את הכדור שלא יהיו בו חורים
וכך עושים עם כל התערובת.
לאחר שכל הקובה מוכנים מוסיפים את הסוכר והמלח הלימון למרק הסלק בודקים ומשנים טיבול לפי הטעם ונותנים שוב רתיחה. ברגע שהמרק רותח יש להניח בעדינות כ-6 קובות כל פעם לסגור את הסיר ולבשל כ-5 דקות לערבב בעדינות את הקובות בתוך הסיר ושוב להניח 6 קובות במרחקים שווים ולסגור את הסיר ולבשל 5 דקות נוספות ושוב חוזרים על הפעולה עד שנגמרים כל הקובות. נותנים בישול על אש קטנה יותר כרבע שעה ומכבים את הגז.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון