חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קובה חמוץ מתוק
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מאכל קצת מסובך אבל מאוד טעים ושווה להשקיע
קובה חמוץ מתוק
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מאכל קצת מסובך אבל מאוד טעים ושווה להשקיע
הוראות הכנה
מרכיבים
לקובה: חצי ק"ג סולת, חצי ק"ג בשר טחון טרי, רבע חב' פיטרוזיליה,2 בצלים בינוניים
תבלין לקציצות, מעט פלפל שחור, מעט מלח.
למרק: 1 ק"ג סלק אדום מקולף וחתוך לקוביות בינוניות,כף רסק עגבניות, 2 עגבניות רכות מקולפות
וחתוכות לקוביות קטנות,מעט שמן 1 בצל קטן קצוץ 4 שיני שום קצוצות, מים עד כדי כיסוי, 2 כפות מרק עוף,פפריקה פלפל מלח לפי הצורך.
מלח לימון וסוכר לפי הטעם.
אופן ההכנה
מטגנים בסיר גדול ורחב את השמן ומוסיפים לו את הבצל הקצוץ מוסיפים את הסלק ומטגנים מעט מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומים עד כדי כיסוי. מוסיפים את התבלינם ומרתיחים.
ממשיכים לבשל עד שהסלק מעט רך(לא יותר מידי).
בנתיים: שמים את הבשר הטחון בקערה עמוקה, מקצצים את הבצל וקוצצים את הפיטרוזיליה ומוסיפים לקערה מתבלים ומניחים בצד.
בקערה נפרדת שמים את הסולת ומעט מלח ומוסיפים מים ולשים לבצק רך אבל לא יותר מידי
כדי שאפשר יהיה לעבוד איתו.
נותנים לו לנוח 5 דקות ומתחילים להכין את הקובה(בהתחלה יהיה קצת קשה אבל עם הזמן והמיומנות יהיה יותר קל).לוקחים חתיכה מהבצק ופותחים אותה בידיים רטובות מניחים כפית מתערובת הבשר וסוגרים למעין כדור בידיים רטובות מסדרים את הכדור שלא יהיו בו חורים
וכך עושים עם כל התערובת.
לאחר שכל הקובה מוכנים מוסיפים את הסוכר והמלח הלימון למרק הסלק בודקים ומשנים טיבול לפי הטעם ונותנים שוב רתיחה. ברגע שהמרק רותח יש להניח בעדינות כ-6 קובות כל פעם לסגור את הסיר ולבשל כ-5 דקות לערבב בעדינות את הקובות בתוך הסיר ושוב להניח 6 קובות במרחקים שווים ולסגור את הסיר ולבשל 5 דקות נוספות ושוב חוזרים על הפעולה עד שנגמרים כל הקובות. נותנים בישול על אש קטנה יותר כרבע שעה ומכבים את הגז.
מגיש: רימי
מקור:
שתף את המתכון