הוראות הכנה
מרכיבים
בצל ירוק
750 גר בשר בקר טחון
40 גר' מרגרינה
4 שיני שום
3 עגבניות מרוסקות
1 מיכל רסק עגבניות קטן
ליטר מים
1 כוס חיטה גרוסה שהושרתה במים ל20 דקות
1 כוס סולת
¼ כפית מלח לימון
3 כפות סוכר
3 קישואים קצוצים
צרור נענע קצוץ.
1 בצל גדול קצוץ
צרור כרפס
אופן ההכנה
1.מחממים את המרגרינה, או מעט שמן זית, בסיר עמוק. מוסיפים את הבצל הירוק ומאדים,
מוסיפים עגבניות מרוסקות, קישואים, ליטר מים ומביאים לרתיחה.
2.מילוי בשר לקובה:
מטגנים במחבת את הבצל הקרפס והבשר הטחון, מוסיפים מלח פלפל ומבשלים עד
שמשחים.
3.בצק לקובה:
מערבבים את החיטה והסולת ביחס של חצי חצי, מוסיפים מים ומערבבים עד שמתקבל
בצק שאפשר לעבוד איתו.
4.מחלקים את הבצק לכדורים קטנים וממלאים אותם במילוי הבשר.
5.מוסיפים את הקובה לתבשיל, מוסיפים את הנענע והשום וממשיכים לבשל עם מכסה סגור
לעוד כ-10-15 דק.
מגיש:
מקור: דוד חביב
שתף את המתכון