חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קובה מאורז
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קובה מאורז
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
המצרכים
למעטפת:
½ ק"ג חזה עוף טחון
2 כוסות אורז
ביצה אחת
מלח
פלפל שחור
למלית:
½ ק"ג בשר בקר טחון גס. לבקש מהקצב - יש להם מטחנה עם חורים גדולים יותר, מיוחדים לבשר לקובה.
2 בצלים בינוניים, קצוצים דק
מלח
פלפל שחור
מעט כורכום
מעט בהרת
אופן ההכנה
מכינים את המלית:
1. קוצצים את הבצלים, זורים עליהם מעט מלח, ומשהים בצד לחצי שעה
2. שוטפים את הבצלים, סוחטים אותם היטב מכל הנוזלים
3. מחממים שמן במחבת, ומטגנים בה את הבצלים עד להזהבה ושקיפות
4. מוסיפים את הבשר, מפוררים היטב במזלג, שלא ייווצרו גושים, ומניחים לו
להתבשל/להיטגן עד שהוא משנה את צבעו. מוסיפים מלח, פלפל שחור וקצת כורכום
ובהרת ומערבבים
5. מורידים מהאש ומניחים להתקרר
מכינים את המעטפת:
6. שורים את האורז במים, מומלחים בכפית מלח, למשך כשעתיים-שלוש. מניחים את האורז
במסננת, שיתנקזו כל עודפי המים
7. מוסיפים לאורז את בשר העוף הטחון ומערבבים היטב
8. מוסיפים ביצה אחת + מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב
9. נותנים לתערובת האורז והעוף הטחון לנוח כחצי שעה, לספיגת טעמים והתגבשות
יוצרים את הקובה:
10. קורצים מתערובת האורז והעוף כדורים בגודל אגרוף קטן. יש האוהבים לעשות את הקובה
גדולה יותר, כדי שאפשר יהיה לשבוע מאכילה של אחת בלבד. אני אוהבת להכין אותן קצת
יותר קטנות, ולהתענג על שתיים, גם בגלל המראה האסתיטי יותר, וגם בגלל קשיי
הטכניקה - קשה לי להכין קובה גדול מבלי שיתפקשש. את זה תשאירו לזקנה העיראקית
בשוק התקווה..
11. משטחים כל כדור כזה באמצעות הידיים בלבד, מחזיקים בשקערורית של כף יד אחת,
ומשטחים באצבעות היד השניה סוגרים קצת את היד שבה מונחת המעטפת, מתקבלת
מעין קערית כזאת
12. לתוכה מכניסים כף גדושה מהמלית, סוגרים את המעטפת כך שתקיף את המלית מכל עבר
מגלגלים מיד ליד כדי לתת צורת כדור, ואז מניחים על משטח העבודה
13. מועכים את הכדור ליצור פחות או יותר שטוחה, פוחסים אותו לצורה של כאילו שתי צלחות
שמונחות אחת על השניה וסוגרות ביניהן על איזשהו מילוי
14. מסדרים את כל הקובה המוכנים על מגש, מכסים בניילון נצמד, ושולחים למקרר לפחות
לחצי שעה
בינתיים מכינים את המרק בו יתבשל הקובה:
15. מרתיחים סיר עם מים, מתבלים אותם במלח, ומי שמשתמש באבקת מרק יכול להוסיף
קצת
אני מוסיפה טיפ-טיפת חוואייג' ו/או כורכום, רק טיפה בשביל הצבע הצהוב
16. כשהמים רותחים, מכניסים אליהם את הקובה, אחת אחרי השניה כדי לא להוריד את
הטמפרטורה בבת אחת. מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את הלהבה לבינונית, ונותנים
לקובה להתבשל בבעבוע מתון בערך חצי שעה
17. רצוי לא לגעת ולבחוש בסיר כדי לא לפגוע בקובה לפני שיתגבשו לגמרי, כי הם פגיעים.
אגב, חשוב מאד להקפיד על הכמויות של העוף והאורז שנתתי למעלה, כי היחס ביניהם הוא
זה שעושה את המעטפת ליציבה. אם מקטינים או מגדילים את הכמות, אז לעשות זאת
באופן יחסי
18. מוציאים את הקובה המבושלים בכף מחוררת ומניחים במסננת שתנקז את עודפי המים
19. חבל לשפוך את המים, כי הם ספוגים בטעמים נהדרים של האורז והעוף שהתבשלו בהם -
אפשר להשתמש במים האלה כבסיס למרק או לאיזה תבשיל אחר
20. אח"כ מחממים שמן במחבת ומכניסים את הקובה לטיגון קצר על אש בינונית, עד
שמתקבלת מעטפת זהובה ופריכה משני הצדדים
21. הקובה מוכנה לאכילה, ככה כמות שהיא. בלי שום תוספת, כי יש בה כבר הכל, גם אורז,
גם עוף, גם בשר.. העירקים מגישים את זה עם ערימת עשבים ירוקים, רשאד, וצנוניות
טריות. והמהדרים גם טובלים ביסים מהקובה בצלוחית עם עמבה, ומשחררים לאוויר
אנחות עונג..
22. את כל מה שלא אוכלים, מכניסים לקופסת טאפרוור ושומרים בהקפאה. כשמתחשק משהו
מבושל מוכן לאכילה, שולפים מהמקפיא, מחממים לרגע במיקרו, או יותר עדיף בטוסטר,
ושובעים תוך שניה..
23. בתאבון
מגיש: סיטרין
מקור: מתכונים.נט
שתף את המתכון