הוראות הכנה
מרכיבים
המצרכים
למעטפת:
½ ק"ג חזה עוף טחון
2 כוסות אורז
ביצה אחת
מלח
פלפל שחור
למלית:
½ ק"ג בשר בקר טחון גס. לבקש מהקצב - יש להם מטחנה עם חורים גדולים יותר, מיוחדים לבשר לקובה.
2 בצלים בינוניים, קצוצים דק
מלח
פלפל שחור
מעט כורכום
מעט בהרת
אופן ההכנה
מכינים את המלית:
1. קוצצים את הבצלים, זורים עליהם מעט מלח, ומשהים בצד לחצי שעה
2. שוטפים את הבצלים, סוחטים אותם היטב מכל הנוזלים
3. מחממים שמן במחבת, ומטגנים בה את הבצלים עד להזהבה ושקיפות
4. מוסיפים את הבשר, מפוררים היטב במזלג, שלא ייווצרו גושים, ומניחים לו
להתבשל/להיטגן עד שהוא משנה את צבעו. מוסיפים מלח, פלפל שחור וקצת כורכום
ובהרת ומערבבים
5. מורידים מהאש ומניחים להתקרר
מכינים את המעטפת:
6. שורים את האורז במים, מומלחים בכפית מלח, למשך כשעתיים-שלוש. מניחים את האורז
במסננת, שיתנקזו כל עודפי המים
7. מוסיפים לאורז את בשר העוף הטחון ומערבבים היטב
8. מוסיפים ביצה אחת + מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב
9. נותנים לתערובת האורז והעוף הטחון לנוח כחצי שעה, לספיגת טעמים והתגבשות
יוצרים את הקובה:
10. קורצים מתערובת האורז והעוף כדורים בגודל אגרוף קטן. יש האוהבים לעשות את הקובה
גדולה יותר, כדי שאפשר יהיה לשבוע מאכילה של אחת בלבד. אני אוהבת להכין אותן קצת
יותר קטנות, ולהתענג על שתיים, גם בגלל המראה האסתיטי יותר, וגם בגלל קשיי
הטכניקה - קשה לי להכין קובה גדול מבלי שיתפקשש. את זה תשאירו לזקנה העיראקית
בשוק התקווה..
11. משטחים כל כדור כזה באמצעות הידיים בלבד, מחזיקים בשקערורית של כף יד אחת,
ומשטחים באצבעות היד השניה סוגרים קצת את היד שבה מונחת המעטפת, מתקבלת
מעין קערית כזאת
12. לתוכה מכניסים כף גדושה מהמלית, סוגרים את המעטפת כך שתקיף את המלית מכל עבר
מגלגלים מיד ליד כדי לתת צורת כדור, ואז מניחים על משטח העבודה
13. מועכים את הכדור ליצור פחות או יותר שטוחה, פוחסים אותו לצורה של כאילו שתי צלחות
שמונחות אחת על השניה וסוגרות ביניהן על איזשהו מילוי
14. מסדרים את כל הקובה המוכנים על מגש, מכסים בניילון נצמד, ושולחים למקרר לפחות
לחצי שעה
בינתיים מכינים את המרק בו יתבשל הקובה:
15. מרתיחים סיר עם מים, מתבלים אותם במלח, ומי שמשתמש באבקת מרק יכול להוסיף
קצת
אני מוסיפה טיפ-טיפת חוואייג' ו/או כורכום, רק טיפה בשביל הצבע הצהוב
16. כשהמים רותחים, מכניסים אליהם את הקובה, אחת אחרי השניה כדי לא להוריד את
הטמפרטורה בבת אחת. מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את הלהבה לבינונית, ונותנים
לקובה להתבשל בבעבוע מתון בערך חצי שעה
17. רצוי לא לגעת ולבחוש בסיר כדי לא לפגוע בקובה לפני שיתגבשו לגמרי, כי הם פגיעים.
אגב, חשוב מאד להקפיד על הכמויות של העוף והאורז שנתתי למעלה, כי היחס ביניהם הוא
זה שעושה את המעטפת ליציבה. אם מקטינים או מגדילים את הכמות, אז לעשות זאת
באופן יחסי
18. מוציאים את הקובה המבושלים בכף מחוררת ומניחים במסננת שתנקז את עודפי המים
19. חבל לשפוך את המים, כי הם ספוגים בטעמים נהדרים של האורז והעוף שהתבשלו בהם -
אפשר להשתמש במים האלה כבסיס למרק או לאיזה תבשיל אחר
20. אח"כ מחממים שמן במחבת ומכניסים את הקובה לטיגון קצר על אש בינונית, עד
שמתקבלת מעטפת זהובה ופריכה משני הצדדים
21. הקובה מוכנה לאכילה, ככה כמות שהיא. בלי שום תוספת, כי יש בה כבר הכל, גם אורז,
גם עוף, גם בשר.. העירקים מגישים את זה עם ערימת עשבים ירוקים, רשאד, וצנוניות
טריות. והמהדרים גם טובלים ביסים מהקובה בצלוחית עם עמבה, ומשחררים לאוויר
אנחות עונג..
22. את כל מה שלא אוכלים, מכניסים לקופסת טאפרוור ושומרים בהקפאה. כשמתחשק משהו
מבושל מוכן לאכילה, שולפים מהמקפיא, מחממים לרגע במיקרו, או יותר עדיף בטוסטר,
ושובעים תוך שניה..
23. בתאבון
מגיש:
מקור: מתכונים.נט
שתף את המתכון