חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קובה מטוגן לפסח
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לאוהבי הקובה עם הבורגול המטוגן, יש כאן גרסה לימי חג פסח brשנחטפת מיד מהשולחן
קובה מטוגן לפסח
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לאוהבי הקובה עם הבורגול המטוגן, יש כאן גרסה לימי חג פסח brשנחטפת מיד מהשולחן
הוראות הכנה
מרכיבים
למלית:
½ ק"ג בשר טחון
3 בצלים גדולים קצוצים
מלח, פלפל שחור גרוס, פלפל אנגלי
לקובה:
500 גרם קמח מצה
6 תפוחי אדמה שלוקים ומעוכים כפירה (אם נדרש, אפשר להוסיף טיפה מים כדי שהמרקם יצא חלק)
6 כפות שמן
4 ביצים
מלח, פלפל שחור גרוס
מים פושרים, לפי הצורך.
לעתים לבצק אני מוסיפה גם מעט כורכום לצבע.
שמן לטיגון
אופן ההכנה
המלית:
מטגנים את הבצל עד שיזהיב מעט, מוסיפים את הבשר הטחון והתבלינים, ומערבבים.
כשהבשר מבושל, מכבים את האש.
לקובה:
מערבבים היטב את תפוחי האדמה המעוכים, השמן, קמח המצה, הביצים והתבלינים. מוסיפים מים לפי הצורך (הבצק אמור להיות דביק מעט).
יוצרים מהבצק כדורים בגודל כף היד, נועצים אצבע ומרחיבים את הפתח של העיגול. ממלאים במלית, וסוגרים. אני מעדיפה תמיד לעשות אותם בצורת הקובה המסורתיים - המאורכים.
מטגנים עד להזהבה, ואוכלים.
ב-ת-י-א-ב-ו-ן!
מגיש: kalla
מקור:
שתף את המתכון