הוראות הכנה
מרכיבים
למלית:
½ ק"ג בשר טחון
3 בצלים גדולים קצוצים
מלח, פלפל שחור גרוס, פלפל אנגלי
לקובה:
500 גרם קמח מצה
6 תפוחי אדמה שלוקים ומעוכים כפירה (אם נדרש, אפשר להוסיף טיפה מים כדי שהמרקם יצא חלק)
6 כפות שמן
4 ביצים
מלח, פלפל שחור גרוס
מים פושרים, לפי הצורך.
לעתים לבצק אני מוסיפה גם מעט כורכום לצבע.
שמן לטיגון
אופן ההכנה
המלית:
מטגנים את הבצל עד שיזהיב מעט, מוסיפים את הבשר הטחון והתבלינים, ומערבבים.
כשהבשר מבושל, מכבים את האש.
לקובה:
מערבבים היטב את תפוחי האדמה המעוכים, השמן, קמח המצה, הביצים והתבלינים. מוסיפים מים לפי הצורך (הבצק אמור להיות דביק מעט).
יוצרים מהבצק כדורים בגודל כף היד, נועצים אצבע ומרחיבים את הפתח של העיגול. ממלאים במלית, וסוגרים. אני מעדיפה תמיד לעשות אותם בצורת הקובה המסורתיים - המאורכים.
מטגנים עד להזהבה, ואוכלים.
ב-ת-י-א-ב-ו-ן!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון