חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קובה ממולאת בשר בקר +עוף וצמוקים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קובה ממולאת בשר בקר +עוף וצמוקים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
סלק אדום x 2
סולת -2 כוסות
1 כוס מים פושרים
מלח
תבלינים :פלפל ,פפריקה מתוקה ,רסק עגבניות , כמון ,מרק -עוף ,-לפי הטעם
כ- 400 גרם בשר עוף / בקר טחון.
חופן עלי פטרוזיליה -טרי קצוץ .
אופן ההכנה
1. מקלפים הסלק וחותכים לפרוסות של 2 ,3 מ"מ
2 .מביאים לרתיחה כ-2/3 סיר מים עם הסלק ,וברתיחה מנמיכים אש ומוסיפים תבלינים ,
לפי הטעם -מלבד הכמון ,שאותו נוסיף לאחר כ-חצי שעת בישול .
3. בכלי נפרד מסננים הסולת עם קמצוץ מלח ומוסיפים בערך 3/4 כוס מים פושרים עד
לקבלת בצק מעט צמיגי . מערבבים היטיב ונותנים מנוחה של מס' דקות .
4. בינתים מערבבים בשר הבקר / עןף או שניהים עם מלח פלפל מעט שמן -זית
קמצוץ תבלין לקציצות ותבלין בהרט .אפשר להוסיף צימוקים /אגוזים קלופים כיד מלך
5. מקבבים כדורים מהבצק של הסולת מלחלחים האצבעות על-מנת למנוע הדבקת הכדור
ליד ,מועכים הכדור למין פיתה על כף היד וממלאים בבשר ,עוטפים הבשר בבצק, מכדררים
ומניחים על מגש .מרטיבים האצבעות וממשיכים כך עד לסיום הכנת כל הכדורים .
6.לאחר חצי שעת בישול סלק ,מרימים האש חזרה וכאשר התערובת מבעבעת מניחים הקובות
בזהירות מבלי לזרוק או לערבב את התבשיל .
הערה חשובה : מניחים מס' קובות ואח"כ מנערים את הסיר כולו כדי לפנות מקום לקובות הבאות , יש להביא לרתיחה להנמיך אש ולכבות לאחר 10-15 דקות .
בתאבון !
מגיש:
מקור: בית אימא
שתף את המתכון