חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קובה מרוקאי מקמח מצה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון לקובה. 🙂 brמקווה שתהנו br brיש גם בגירסה בשרית וגם צמחונית
קובה מרוקאי מקמח מצה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון לקובה. 🙂 brמקווה שתהנו br brיש גם בגירסה בשרית וגם צמחונית
הוראות הכנה
מרכיבים
-לבצק-
1 ק"ג קמח מצה
2 וחצי כפות מלח
1 כפית פלפל שחור
מים
-למלית בשרית-
שמן לטיגון
2 בצלים קצוצים לקוביות
500 גרם בשר טחון
פלפל שחור לפי הטעם
50 גרם צנוברים
-למלית צמחונית-
2 בצלים קצוצים לקוביות
1 חציל קטן חתוך
300 גרם פטריות שומפיניון חתוכות לרבעים
מלח ופלפל
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה
1. שמים בקערה את כל חומרי הבצק, מערבבים ומוסיפים מים לקבלת בצק רך (קמח המצה סופג הרבה מים). הכמות תלויה בסוג קמח המצה... צריך בערך 4-6 כוסות. (צריך להתקבל בצק נוח ללישה).
2. להכנת המילוי:
מחממים במחבת את השמן ומטגנים את הבצל עד שיזהיב. מוסיפים את הבשר או הירקות ומבשלים על אש קטנה תוך ערבוב כ-10 דקות... עד שהבשר יתייבש, או במלית הצמחונית- עד שהחצילים יתרכחו.
3. מכינים כוס עם מים קרים וטובלים את הידיים כל כמה זמן על מנת שיקלו על ההתעסקות והלישה בבצק. לוקחים פיסת בצק ויוצרים נקניק באורך כ-7 ס"מ. בעזרת האצבעות יוצרים שקע לאורכו (כך שיווצר מעין גביע). ממלאים בכפית גדושה מהמלית וסוגרים. מחליקים את הדפנות ביד רטובה ויוצרים צורת גליל. (חוזרים על הפעולה עד שגוש הבצק והמלית נגמרים)
4. מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הקובה עד שיזהיבו. מניחים על מגבת נייר, לספיגת עודפי השומן.
מגיש: D.S.K
מקור:
שתף את המתכון