הוראות הכנה
מרכיבים
-לבצק-
1 ק"ג קמח מצה
2 וחצי כפות מלח
1 כפית פלפל שחור
מים
-למלית בשרית-
שמן לטיגון
2 בצלים קצוצים לקוביות
500 גרם בשר טחון
פלפל שחור לפי הטעם
50 גרם צנוברים
-למלית צמחונית-
2 בצלים קצוצים לקוביות
1 חציל קטן חתוך
300 גרם פטריות שומפיניון חתוכות לרבעים
מלח ופלפל
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה
1. שמים בקערה את כל חומרי הבצק, מערבבים ומוסיפים מים לקבלת בצק רך (קמח המצה סופג הרבה מים). הכמות תלויה בסוג קמח המצה... צריך בערך 4-6 כוסות. (צריך להתקבל בצק נוח ללישה).
2. להכנת המילוי:
מחממים במחבת את השמן ומטגנים את הבצל עד שיזהיב. מוסיפים את הבשר או הירקות ומבשלים על אש קטנה תוך ערבוב כ-10 דקות... עד שהבשר יתייבש, או במלית הצמחונית- עד שהחצילים יתרכחו.
3. מכינים כוס עם מים קרים וטובלים את הידיים כל כמה זמן על מנת שיקלו על ההתעסקות והלישה בבצק. לוקחים פיסת בצק ויוצרים נקניק באורך כ-7 ס"מ. בעזרת האצבעות יוצרים שקע לאורכו (כך שיווצר מעין גביע). ממלאים בכפית גדושה מהמלית וסוגרים. מחליקים את הדפנות ביד רטובה ויוצרים צורת גליל. (חוזרים על הפעולה עד שגוש הבצק והמלית נגמרים)
4. מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הקובה עד שיזהיבו. מניחים על מגבת נייר, לספיגת עודפי השומן.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון