הוראות הכנה
מרכיבים
קובה סלק
חומרים לקובה
חצי ק"ג סולת
1-1.5 כוסות מים
0.5 כפית מלח
חומרים למרק
1 סלק בינוני חתוך לפרוסות דקות
2 כוסות מים
חומרים למלית:
חצי ק"ג בשר בקר או אחר קצוץ דק
4 בצלים בינוניים קצוצים דק מאוד
פלפל שחור
1 כפית בהראת עיראקי לחמין
רבע כפית מלח
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה דק
למרק:
1 כף רסק עגבניות
מלח ופלפל לטעם
1 כפית מלח לימון
1 כף סוכר
6-8 כוסות מים )כמחצית הסיר(
הכנת הבצק:
1.שמים בקערה את הסולת, מוסיפים מים ומלח תוך כדי
לישה עד שהסולת אינה סופגת עוד מים.
2.לשים בצק, ומשהים בקערה.
.
אופן ההכנה
אופן הכנת המלית:
1.קוצצים את הבצל דק מאוד, מניחים בצלחת, זורים מעט
מלח ומשהים במסננת כ- 15 דקות לניקוז הנוזלים
והוצאת המרירות.סוחטים ביד היטב
2.אח"כ מערבבים את כל חומרי המלית בקערה.
אופן הכנת כדורי קובה:
1.לשים את הסולת ויוצרים כדורים קטנים.
2.משטחים כל , כדור על כף היד בעזרת הבוהן ומניחים
כפית מהמלית במרכז. סוגרים את הכדור, מהדקים ומגלגלים ביד
אופןהכנה:
1.שמים את הסלק הפרוס בסיר, מוסיפים 2 כוסות מים
ומבשלים כ- 15 דקות עד להתרככות הסלק.
2.לאחר שהסלק התבשל מוסיפים עוד מים עד למחצית הסיר
ומביאים לרתיחה.
3.מוסיפים מלח, פלפל, מלח לימון וכף סוכר ומערבבים.
4.מוסיפים את הכדורים אחד אדח כדי שלא יידבקו.
5.מבשלים 10 דקות על אש גבוהה, טועמים ומשפרים את
הטעם. מבשלים עוד 20 דקות על אש נמוכה
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון