חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


"קובה תפוח אדמה "
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון ביתי "עתיק"
"קובה תפוח אדמה "
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון ביתי "עתיק"
הוראות הכנה
מרכיבים
4 תפוחי אדמה, מבושלים במים עד רכות ומקולפים
4 בצלים קטנים [רצוי שלוט] קצוצים דק
½ קילו חזה עוף קצוץ דק [ לא טחון]
½ כוס פטרוזליה קצוצה
1 כפית מלח
1 כפית כורכום
½ כפית פלפל שחור
½ כפית קינמון
50 גרם צימוקים ללא גרעינים
50 גרם צנובר קלוי קצוץ גס
4 כפות קמח מצה [ או קמח רגיל ]
1 ביצה טרופה
שמן לטיגון
אופן ההכנה
מועכים את תפוחי האדמה עד קבלת מחית אחידה .
מוסיפים את קמח המצה ומניחים בצד ל-10 דקות לפחות.
מטגנים במחבת את הבצל עד הזהבה.
מוסיפים את החזה עוף הקצוץ [ אפשר גם חתוך לקוביות קטנות במיוחד]
מטגנים קלות ומוסיפים את הצימוקים התבלינים והפטרוזליה והצנובר.
מערבבים היטב ומבשלים כ 2 דקות .
מסירים מהאש ומצננים .
מרטיבים את כפות הידיים ויוצרים קציצות קטנות מתפוח האדמה משטחים את הקציצה בכף היד
ממלאים בכפית וסוגרים לקציצה יפה .
מעבירים את הקציצות למקרר למשך כ 30 דקות .
מחממים את שמן הטיגון לטיגון חצי עמוק .
מורחים את הקובות קלות בביצה הטרופה ומטגנים בשני הצדדים עד הזהבה.
מגישים חם או קר
בתיאבון!!
מגיש: עוזרד
מקור: משפחתי
שתף את המתכון