הוראות הכנה
מרכיבים
400 גרם אטריות צרות וארוכות
200 גרם מרגרינה
3 כפות שמן
3 כפות גדושות סוכר
3 ביצים
3 תפוחי עץ גרנד גדולים מגוררים גס.
100 גרם שזיפים יבשים קצוצים
100 גרם צימוקים כהים
100 גרם אגוזי מלך או לוז
3 כפות קמח תופח
½ כפית קנמון
½ כפית אגוז מוסקט
½ כוס סוכר
½ כפית מלח
2 תבניות אינגליש קייק, או תבנית עגולה 26.
מעט מרגרינה לשימון
אופן ההכנה
מבשלים את האטריות במי מלח לפי הוראות היצרן, מסננים ומצננים (רצוי לטפטף מעט שמן עליהן כדי שלא תדבקנה) ושמים בקערה.
במחבת עמוקה - ממיסים את המרגרינה, שמן וסוכר עד לקבלת קרם קרמל בצבע דבש כהה.
יוצקים קרמל על האטריות ומערבבים עד שכל האטריות מתכסות בקרמל.
טורפים את הביצים ומוסיפים לאטריות.
מערבבים ומוסיפים את שאר המצרכים לפי הסדר, תוך כדי בחישה עדינה.
משמנים את התבני/ות במעט מרגרינה, יוצקים את עיסת האטריות ואופים 2-3 שעות בחום נמוך (150) עד לקבלת גוון חום.
ב-ת-י-א-ב-ו-ן!
מגיש:
מקור: טובה ארן
שתף את המתכון