קוגל ירושלמי פשטידת איטריות מושחמת בקרמל מאכל חוצה עדות אשכנזים, brספרדים,בוכרים כולם אוכלים את פשטידת הענק בגודל עוגה שבוצעים ממנה brפרוסות בעלות גוון מדהים בוהקות וטעמן מלוח מתוק ופיקנטי מדהים brפשוט מדהים בן דוד של הגחנון התימני מוגש עם מלפפון חמוץ וביצה brהולך מצויין גם עם סלסת עגבניות וסחוג br
|
|
|
קוגל ירושלמי פשטידת איטריות מושחמת בקרמל מאכל חוצה עדות אשכנזים, brספרדים,בוכרים כולם אוכלים את פשטידת הענק בגודל עוגה שבוצעים ממנה brפרוסות בעלות גוון מדהים בוהקות וטעמן מלוח מתוק ופיקנטי מדהים brפשוט מדהים בן דוד של הגחנון התימני מוגש עם מלפפון חמוץ וביצה brהולך מצויין גם עם סלסת עגבניות וסחוג br
|
הוראות הכנה
מרכיבים
קוגל ירושלמי
2 חבילות אטריות נודלס של וילי פוד אטריות ביצים(800 ג"ר)
1/4 1 כוס שמן רגיל
2 כוסות סוכר
1 כף מלח
1 כפית גדושה פלפל שחור טחון
1 כף פלפל שחור גרוס עבה
7 ביצים
אופן ההכנה
1. מבשלים את האטריות בהרבה מי מלח לפי ההוראות שעל השקית ומסננים (לא שוטפים את האטריות אחרי הסינון)
ניתן להרתיח מים בקומקום להכניס את האטריות לקערה גדולה לשפוך את המים
הרותחים עליהם לסגור בניילון ולהמתין 5 דקות ומסננים
2. בזמן שהאטריות מתבשלות מכינים קרמל מהסוכר והשמן, עד שמתקבל קרמל בצבע חום. הסוכר והשמן נפרדים, וזה בסדר.
3. מערבבים את הקרמל עם האטריות המסוננות ומערבבים במרץ. הקרמל יימס שוב כשהוא יתערבב עם האטריות החמות. ובאם נשארו מעט גושים לא להבהל ימסו באפיה
4. מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבבים במהירות וטוב טוב שלא יתבשלו.
5. מוסיפים את המלח והפלפל ומערבבים היטב כדי שהפלפל יתערבב בצורה אחידה בקוגל מוסיפים חצי כוס מים ומערבבים היטב.
6. מעבירים לסיר של גחנון או לסיר קטן וגבוה עם ידיות מתכת או ארבע תבניות אינגליש קייק חד פעמיות מרופדות בנייר אפייה או משומנות היטב,
7. אופים חצי שעה בחו בינוני גבוה (180-190 מעלות צלזיוס) .
מכסים את הקוגל בנייר כסף (כיסוי רופף, לא צריך ממש להדק את נייר הכסף) ומנמיכים את התנור לחום של 100 מעלות ואופים במשך כל הלילה (8 שעות)
8.בבוקר מוציאים את הקיגל הופכים על משטח עבודה (עם לא יוצא מהסיר
מכניסים את הסיר למים רותחים ל 3 -4 דקות והופכים) עם סכין ארוכה וחדה
חותכים את החלק הקשה פורסים בפרוסות עבות ומגישים
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון