הוראות הכנה
מרכיבים
450 גרם קמח
½ שקית (5 גרם) אבקת אפייה
½ כוס שמן (או חמאה מומסת, לארוחה חלבית)
½ כוס סוכר חום
1 כף גדושה קינמון
מלח
4 ביצים
למלית:
תפוחים ירוקים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
דובדבנים חמוצים
פטל אדום
אוכמניות
דומדמניות
סוכר
קינמון
סיידר תפוחים
ליקר אוכמניות (אם יש)
½ כוס שמן (או חמאה מומסת, לארוחה חלבית)
אופן ההכנה
שמים את כל מרכיבי הבצק בקערת מעבד המזון ומעבדים עד שנוצר בצק אחיד. מקמחים יריעת נייר פרגמנט גדולה ומרדדים עליה את הבצק לעלה מלבני דק מאוד.
מפזרים על הבצק את התפוחים ואת הפירות האדומים. מפזרים סוכר וקינמון. משמנים מעט את שולי הבצק ואת הפירות ובעזרת הנייר יוצרים מהבצק גלילה עבה. מגלגלים אותה לצורת שבלול תוך כדי שימון נוסף של הבצק והפירות.
משמנים היטב סיר תואם בגודלו לגודל השבלול ומכניסים את השבלול לתוכו עם הנייר. משמנים שוב את פני השבלול וממלאים את הסיר בסיידר תפוחים ובליקר אוכמניות. משמנים את שולי הנייר ומכסים בהם את הקוגל. סוגרים את הסיר במכסה ואוטמים את הרווח בין הסיר והמכסה בבצק עשוי מקמח ומים. מחממים את התנור לחום נמוך (110 מעלות). מכניסים את הסיר לתנור ואופים כל הלילה.
מגיש:
מקור: חיים כהן
שתף את המתכון