הוראות הכנה
מרכיבים
450 גרם קמח
21 שקית (5 גרם) אבקת אפייה
21 כוס שמן (או חמאה מומסת, לארוחה חלבית)
21 כוס סוכר חום
1 כף גדושה קינמון
1/4 כפית מלח
4 ביצים
למלית
2-3 תפוחים ירוקים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
(ניתן להחליף את פירות היער ב 1.5 כוסות צימוקי סולטנינה שהושרו בברנדי
וחצי כוס אגוזי מלך קצוצים עבה)
1/2 כוס דובדבנים חמוצים
1/2 כוס פטל אדום
1/2 כוסאוכמניות
1/2 כוס דומדמניות
1 כוס סוכר
1/2 כף קינמון
סיידר תפוחים
1/4 כוס ליקר אוכמניות (אם יש)
21 כוס שמן (או חמאה מומסת, לארוחה חלבית)
אופן ההכנה
1. שמים את כל מרכיבי הבצק בקערת מעבד המזון ומעבדים עד שנוצר בצק אחיד. מקמחים יריעת נייר פרגמנט גדולה ומרדדים עליה את הבצק לעלה מלבני דק מאוד.
2. מפזרים על הבצק את התפוחים ואת הפירות האדומים. מפזרים סוכר וקינמון.
3. משמנים מעט את שולי הבצק ואת הפירות ובעזרת הנייר יוצרים מהבצק גלילה עבה. מגלגלים אותה לצורת שבלול תוך כדי שימון נוסף של הבצק והפירות.
4.משמנים היטב סיר תואם בגודלו או תבנית המתאימה לגודל השבלול
ומכניסים את השבלול לתוכו עם הנייר.
5.משמנים שוב את פני השבלול וממלאים את הסיר בסיידר תפוחים ובליקר אוכמניות. משמנים את שולי הנייר ומכסים בהם את הקוגל.
6.סוגרים את הסיר במכסה ואוטמים את הרווח בין הסיר והמכסה בבצק עשוי מקמח ומים.
או עוטפים היטב בנייר אלומיניום ובודקים ההכל אטום היטב
7.מחממים את התנור לחום נמוך (110 מעלות). מכניסים את הסיר לתנור ואופים כל הלילה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון