הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים
15 כונכיות או גלילות מבצק
150 גרם חמאה )או מרגרינה מחמאה(
2 בצלים בינוניים, קצוצים
1 ק"ג כבדי עוף טריים, מנוקים היטב
3 עלי דפנה
1/2 גבעול רוזמרין
1/2 גבעול טימין
3 שיני שום
1/4 אגוז מוסקט שלם, מגורר
1/4 כוס קלבדוס )ברנדי תפוחים או ברנדי משובח אחר(
1/2 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור, גרוס טרי
250 גרם שקדים, קצוצים )או אגוזים קלויים(
לרוטב:
1/4 כוס דבש
2 כפות סוכר חום
2 טיפות מי ורדים
1/2 כפית חומץ בן יין אדום
2 עלי דפנה
אופן ההכנה
אופן הכנה:
1.במחבת רחבה ממיסים את החמאה. מוסיפים את הבצלים ומטגנים עד שהם
מזהיבים.
2.מוסיפים כבדי עוף, עלי דפנה, רוזמרין, טימין, שום, מוסקט, קלבדוס,
מלח ופלפל ומטגנים כ- 2 דקות.
3.מורידים מהכיריים ושולפים את עלי הדפנה ועשבי התיבול.
4.מעבירים למעבד מזון ומעבדים למחית.
5.מערבבים את השקדים הקצוצים והמחית כבד
6.בעזרת מזלף או שקית ניילון ממלאים את הכונכיות או הגלילות
מכסים בנילון נצמד ומניחים במקפיא לשעתיים, מעבירים למקרר.
הכנת הרוטב:
1. בסיר קטן מבשלים את כל החומרים מעל להבה נמוכה
במשך10 דקות. מקררים לחם החדר
להגשה: מניחים את הכונכיות או הגלילות על צלחת הגשה מצפים כצוות ברוטב כמו מנזטים ומזלפים מסביב את רוטב הקלבדוס מקשטים בעלי מנטה
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון