חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קיצ'רי - אורז עם עדשים אדומות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קיצ'רי - אורז עם עדשים אדומות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס אורז
חצי כוס עדשים אדומים מבוררים היטב
2 ליטר מים רותחים
1 כף מלח
7 – 6 כפות שמן
1 כף גדושה כמון טחון
7 – 6 כפות שמן
6 – 5 שיני שום קלופים וקצוצים.
אופן ההכנה
1.משרים את האורז כעשר דקות במים ומסננים. בכלי אחר שוטפים ומסננים את העדשים.
2.לסיר ובו 2 ליטר מים רותחים מוסיפים כף מלח ואורז מסונן. מבשלים שמונה דקות.
3.מוסיפים את העדשים וממשיכים בבישול עוד 7 – 6 דקות. מסננים.
4.באותו סיר מחממים שבע כפות שמן, מוסיפים את האורז עם העדשים ומאדים כ-12 דקות, תחילה על להבה גבוהה ובחמש דקות האחרונות על להבה נמוכה.
5.מחממים במחבת את השמן הנותר עם השום הקצוץ עד להזהבה ומוסיפים את הכמון. מערבבים דקה נוספת שופכים את התערובת מעל האורז והעדשים. בעזרת כף גדולה מערבבים היטב כדי שכל תכולת הסיר תבוא במגע עם השום והכמון. להמשיך לאדות כחמש דקות נוספות.
מגיש: קיבי
מקור: יעל עזרא
שתף את המתכון