הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק פריך:
150 גרם חמאה
200 גרם קמח
1 כפית מלח
1 חלמון
1 כף מים קרים
למילוי:
¼ גביע שמנת חמוצה
¼ כוס חלב
1 ביצה
1/8 כוס קמח
אגוז מוסקט
מלח
100 גרם גבינה צהובה מגורדת
2 קישואים בינוניים
50 גרם סומסום
אופן ההכנה
הבצק: מערבבים במיקסר את החמאה, הקמח והמלח עד שמתקבלת תערובת פירורית.
מוסיפים את החלמון ולשים ביד תוך כדי הוספת כף מים, עד שמתקבל בצק קטיפתי.
מניחים במקרר לפחות לשעה.
מרדדים לעלה ומשטחים בתוך שש תבניות אישיות. אופים חצי אפייה בחום בינוני (180).
המילוי: מגרדים את הקישואים ומטגנים אותם בחמאה. מערבבים את כל החומרים, כולל הקישואים, לקבלת בלילה אחידה. יוצקים את הבלילה על הבצק האפוי, מוסיפים מעל סומסום, ואופים עוד 15 דקות.
לאחר האפייה יש להניח לתבניות להתקרר.
ב-ת-י-א-ב-ו-ן!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון