הוראות הכנה
מרכיבים
גרם קלמרי נקי, טרי ורק הגוף
1 כוס [250 מיליליטר] יוגורט צאן מהסוג הדליל
1 מנגו בינוני חצי בשל, קלוף וחתוך לקוביות קטנות מאד
2 גבעולי בצל ירוק
2 שיני שום כתושות
1/4 כפית פלפל שאטה יבש קצוץ [פלפלים יבשים קטנים ומאד חריפים]
1 כפית קארי שטוחה
2 כפות סויה כהה
עלי מרווה
1 כף מיץ מלימון אחד
שמן זית
אופן ההכנה
חותכים את הקלמרי לטבעות דקות.
מערבבים את היוגורט עם שן שום אחת כתושה, חצי מכמות הקארי, חצי מכמות הסויה,חצי מכמות השאטה ומעט מלח. מערבבים היטב, ומניחים במקרר.
ניתן לבצע בגישת "ההכינותי מראש".
חותכים את הבצל הירוק לרצועות אלכסוניות דקות, גם את החלק הלבן וגם הירוק.
טרם ההקפצה של הקלמרי מכינים את הצלחות.
בכל צלחת יוצקים ¼ מכמות היוגורט המתובל.
מחממים שמן זית במחבת ברזל כבד עד שהשמן מתחיל לעשן.
ושוב צריך לעבוד בשתי מחבתות או ב -2 סבבים על מנת שהקלמרי לא יתבשל אלא ייצרב.
וזה כן חשוב!
מוסיפים את הקלמרי למחבת, ומערבבים מיד. כשהקלמרי מתחיל להחליף את הצבע משקוף ללבן,
מוסיפים את המנגו, הבצל הירוק,עלי המרווה, השום, השאטה והסויה, ומערבבים היטב.
מסירים מהאש, ומוסיפים את מיץ הלימון.
מעבירים לצלחות אישיות. מניחים במרכז כל צלחת את היוגורט ועליו את הקלמרי,
ומטפטפים מעט שמן זית.
מגיש:
מקור: מאנטה ריי
שתף את המתכון