הוראות הכנה
מרכיבים
שאריות של תבשיל עוף מיום קודם מנוקה מעצמות וקצוץ לקוביות קטנות (הכמות במתכון זה מתייחסת לבערך 2 כרעיים של עוף נקי מעצמות, לכמות גדולה יותר יש להכפיל את כל שאר המרכיבים בהתאם)
2 עלי מלוואח מופשרים חלקית
2 כפות גדושות מיונז
1 בצל קטן קצוץ דק
2 בצלים ירוקים קצוצים
קורט מלח
קורט פלפל שחור
לקישוט:
¼ פלפל אדום טרי קצוץ דק
עלי עירית קצוצים דק
אופן ההכנה
בקערה מערבבים את כל המרכיבים יחד מלבד עלי המלוואח ומניחים בצד לספיגת הטעמים.
לוקחים כל עלה של מלוואח וחוצים אותו לשניים, מרפדים כל חצי בתבנית שקעים עם שוליים בולטים לצורת קלתית (תבנית השקעים היא תבנית לאפיית מאפינס בד"כ למי שלא יודע) כך שיווצרו בעצם 4 יח' קלתית. בעזרת מזלג "דוקרים" מעט את הבצק על מנת שלא יתפח יתר על המידה במהלך האפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות לכ- 10-15 דקות עד להזהבה בינונית. מוציאים מהתנור ומניחים מס' דקות להצטננות. לאחר מכן ממלאים כל קלתית במלית שהכנו קודם מפזרים מעל פלפל אדום ועירית קצוצים ומגישים.
ניתן להגיש קר או פושר.
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון