הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס קמח מצה + 2 כפות קמח מצה
5 ביצים
1/3 כוס שמן
קורט אבקת אפיה (¼ כפית וקצת פחות)
3 כפות מרק עוף (לפי הארוחה והכשרות אפשר בשרי או פרווה)
חצי כוס מים פושרים מהברז
אופן ההכנה
לפתוח את הביצים בקערה
לשפוך על הביצים את יתר החומרים ולערבב נמרצות עם מזלג.
אם העיסה קשה מדי אפשר להוסיף עוד מים מהברז עד כמות של כוס סה"כ.
לכסות את העיסה במגבת או ניילון נצמד ולהשאיר על השיש ל-½ שעה או כמה שרוצים
(אפשר כמה שעות, אבל לא במקרר).
עם ידיים רטובות ליצור כדורים בגודל הרצוי.
אפשר להניח את הכדורים על מגש משומן קלות עד שיגיע תורם להתבשל.
לבשל את הקניידלך במים רותחים ומומלחים במחזורים, אבל חשוב לא להוציא מהר מדי, גם אם הם צפים על פני המים.
לתת להתבשל כ 10 דקות לאחר הציפה
בהצלחה
מגיש:
מקור: סבא של חברה טובה
שתף את המתכון