הוראות הכנה
מרכיבים
1 שורש סלרי גדול מבושל במרק
2 ביצים טרופות
2 כפות שמן
1 כוס מרק צח
מלח
פלפל שחור טחון
1 כוס קמח מצה
מח עצם מ-2 עצמות בקר קצוץ דק
אופן ההכנה
מגרדים את הסלרי המבושל בפומפייה לתוך קערה. ישנו הצורך בכ-¾ כוס מחית סלרי. בוחשים את המחית עם הביצים הטרופות, המרק והשמן. מוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הטעם. מוסיפים את מח העצם וקמח המצה ובוחשים לקבלת תערובת חלקה (מעין בצק).
מרתיחים ½2 ליטרים של מים עם מעט מלח (או אבקת מרק). צרים מהבצק כדורים, בידיים רטובות, בגודל של שזיפים קטנים ומעבירים מייד לסיר המבעבע. מכסים ומבשלים ברתיחה עדינה כ-30 דקות.
מגיש:
מקור: שרי אנסקי למעריב
שתף את המתכון