הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
½1 כוסות קמח
125 גרם מרגרינה מומסת ( אני מעדיפה חמאה)
1 כף שמן
1 כף חומץ טבעי
½כפית סוכר
כ-½ כוס מים פושרים
ביצה למריחה
שומשום או קצח
למלית:
500 גרם בשר טחון
2 שיני שום כתושות
4 בצלים קצוצים דק מאוד
2 ביצים קשות
½ כוס עלי פטרוזיליה קצוצה
מלח
פלפל שחור, טחון טרי
1 ביצה
שמן
אופן ההכנה
הבצק:
1. מנפים את הקמח לקערה גדולה או לקערת מערבל עם וו לישה. יוצרים גומה במרכז ויוצקים לתוכה את המרגרינה המומסת (לא חמה), שמן, חומץ, סוכר ו-2/3 מהמים. לשים ומוסיפים מים לפי הצורך, עד שמתקבל בצק רך ונוח לעבודה
2. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקפיאים לפחות 24 שעות (לא לדלג על שלב זה ). לפני תחילת ההכנה מפשירים את הבצק.
מכינים את מלית הבשר:
1. מטגנים את הבצל בשמן עד להשחמה. מוסיפים את השום והבשר ומערבבים כ-10 דקות, עד שהבשר מתפורר ומאבד את צבעו האדום. מצננים את הבשר
2. מועכים את הביצים הקשות ומערבבים עם הבשר. מוסיפים את הביצה הטרייה והפטרוזיליה ומתבלים
3. מחממים תנור ל-180 מעלות
4. חותכים את הבצק ל-4 חלקים שווים ועל משטח מקומח מרדדים לעלים דקיקים. מפזרים את מלית הבשר על העלים. משאירים שוליים של כ-2 ס"מ מסביב. מגלגלים לרולדה. מורחים בביצה טרופה ומפזרים שומשום או קצח
5. אופים בתנור כ-45 דקות עד להזהבה. מגישים חם או קר עם מלפפון כבוש ביתי, חרדל או חזרת. הולך נהדר מרק עוף
6. בתאבון
מגיש:
מקור: אימי זצל
שתף את המתכון