הוראות הכנה
מרכיבים
לקציצות:
½ ק"ג בשר טחון
1 בצל מגורד דק וסחוט
1 עגבניה מגורדת ללא הנוזלים
1 ביצה
2 כפות פירורי לחם
פלפל שחור
בהרט
מלח
ירקות:
6 תפוחי אדמה
2 בצלים גדולים
2 פלפלים אדומים
1 פלפל חריף
12 עגבניות שרי
1 כוס ציר בקר ( אפשר של knoor )
½ כוס יין אדום
¼ כוס שמן זית
אורגנו
פלפל שאטה קצוץ
פפריקה אדומה
פפריקה חריפה
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה
להכנת הקציצות מערבבים את כל החומרים, יוצרים כדורים קטנים ומטגנים אותם קלות. חותחים את תפוחי האדמה , הפלפל האדום, הפלפל החריף והבצל לקוביות בינונות. שמים את כל הירקות מלבד העגבניות שרי, בתבנית אפייה עם כל התבלינים. מוסיפים שמן זית, ציר בקר ויין אדום ומערבבים היטב. מניחים את הקציצות מעל הירקות. מכסים בנייר אלומינום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200°c ואופים כ-45 דקות. לאחר מכן מסירים את נייר האלומינים, מפזרים את עגבניות השרי ומחזירים לתנור ל- 30 דקות נוספות. בסוף מעבירים את התנור למצב גריל לחמש דקות.
בתאבון.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון