הוראות הכנה
מרכיבים
½ בשר בקר ללא שומן טחון
1 תפו"א
2 פרוסות לחם שרויים במים וסחוטים
1 ביצה
1 בצל לבן גדול
3 שיני שום קצוצים
2 כפות אבקת מרק בטעם עוף
פלפל שחור
פפריקה מתוקה
פרורי לחם לפי הצורף או פרורי מצה
לרוטב:
קצת שמן זית
1 בצל בנוני קצוץ דק
4-5 שיני שום קצוצים
1 קופסא בנונית של רסק עגבניות
פפריקה מתוקה,אבקת מרק,פלפל שחור ומלח לפי הטעם
מים
אופן ההכנה
לטחון את הבצל , הלחם, תפו"א והשום ולהוסיף לבשר הטחון.
להוסיף את התבלינים והביצה (אם העיסה יותר מדי רטובה, להוסיף כ-½ כוס פרורי לחם)
להניח במקרר סגור היטב.
בינתיים להכין את הרוטב: לחמם שמן זית . לטגן קלות את הבצל עד שיהיה שקוף (לא להשחים). להוסיף את רסק העגבניות להמשיך לערבב . להוסיף את התבלינים והשום הקצוץ ולערבב. ולהוסיף את המים, כחצי מגובה ההסיר, להרתיח .
ליצור כדורים מהבשר ולהניח בעדינות בתוך הסיר עם הרוטב (הרוטב צריך לכסות את
הקציצות) לבשל על אש קטנה כ ¾ שעה. לבשל עם מכסה. מדי פעם לנער את הסיר בעדינות לבדוק שיש מספיק נוזלים (הרוטב צריך להצטמצם לחצי ממה שהיה קודם).
להגיש חם עם פירה או אורז. אפשר גם עם קוסקוס.
מגיש:
מקור: פולני
שתף את המתכון