חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קציצות בקר ברוטב עגבניות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קציצות בקר ברוטב עגבניות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
½ בשר בקר ללא שומן טחון
1 תפו"א
2 פרוסות לחם שרויים במים וסחוטים
1 ביצה
1 בצל לבן גדול
3 שיני שום קצוצים
2 כפות אבקת מרק בטעם עוף
פלפל שחור
פפריקה מתוקה
פרורי לחם לפי הצורף או פרורי מצה
לרוטב:
קצת שמן זית
1 בצל בנוני קצוץ דק
4-5 שיני שום קצוצים
1 קופסא בנונית של רסק עגבניות
פפריקה מתוקה,אבקת מרק,פלפל שחור ומלח לפי הטעם
מים
אופן ההכנה
לטחון את הבצל , הלחם, תפו"א והשום ולהוסיף לבשר הטחון.
להוסיף את התבלינים והביצה (אם העיסה יותר מדי רטובה, להוסיף כ-½ כוס פרורי לחם)
להניח במקרר סגור היטב.
בינתיים להכין את הרוטב: לחמם שמן זית . לטגן קלות את הבצל עד שיהיה שקוף (לא להשחים). להוסיף את רסק העגבניות להמשיך לערבב . להוסיף את התבלינים והשום הקצוץ ולערבב. ולהוסיף את המים, כחצי מגובה ההסיר, להרתיח .
ליצור כדורים מהבשר ולהניח בעדינות בתוך הסיר עם הרוטב (הרוטב צריך לכסות את
הקציצות) לבשל על אש קטנה כ ¾ שעה. לבשל עם מכסה. מדי פעם לנער את הסיר בעדינות לבדוק שיש מספיק נוזלים (הרוטב צריך להצטמצם לחצי ממה שהיה קודם).
להגיש חם עם פירה או אורז. אפשר גם עם קוסקוס.
מגיש: shoshig
מקור: פולני
שתף את המתכון