הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים לקבב:
500 גר' בשר עגל טרי
500 גר' בשר טלה טרי
3 ס"מ ג'ינג'ר
10 שיני שום
3 בצלים ירוקים
חופן פטרוזיליה
מלח
פלפל
חומרים לרוטב:
1/2 ק"ג גרגירי חומוס לבן שהושרו במשך הלילה במים.
1 בצל סגול
1 חציל חתוך לקוביות גדולות (2 ס"מ)
5 עגבניות טחונות
2 ס"מ מקל קינמון
שמן זית
מלח
פלפל
אופן ההכנה
הכנת הקבב:
מעבירים את כל החומרים במטחנת בשר, מתבלים במלח ופלפל ומכינים קבבים במשקל 80-100 גר'.
אופן ההכנה:
1. מבשלים את החומוס עד ריכוך במים.
2. מניחים את קוביות החציל בתבנית, ממליחים, מפלפלים ויוצקים שמן זית. אופים בתנור בחום
של 180 מעלות עד ריכוך.
3. פורסים את הבצל, מחממים סיר ומטגנים את הבצל על חום נמוך מספר דקות. מוסיפים מקל
קינמון, גרגירי חומוס, עגבניות טחונות, קוביות חציל ומבשלים כ-20 דקות.
4. במחבת עמוקה שיכולה להיכנס לתנור, מחממים מעט שמן זית, מטגנים את הקבבים משני
הצדדים, מוסיפים את הרוטב, מביאים לרתיחה, ממליחים, מפלפלים, מכניסים לתנור לחום
של 200 מעלות ל- 10-15 דקות.
»או לחילופין לטגן את הקבבים או לצלות בגריל להעביר לתבנית אפייה לצקת את הרוטב ולאפות
בתנור.
מגיש:
מקור: נתי ברנס
שתף את המתכון