חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קציצות עגל בחומוס וחציל - שילוב טעמים מדהים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קציצות עגל חומוס וחציל שילוב טעמים מדהים
קציצות עגל בחומוס וחציל - שילוב טעמים מדהים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קציצות עגל חומוס וחציל שילוב טעמים מדהים
הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים לקבב:
500 גר' בשר עגל טרי
500 גר' בשר טלה טרי
3 ס"מ ג'ינג'ר
10 שיני שום
3 בצלים ירוקים
חופן פטרוזיליה
מלח
פלפל
חומרים לרוטב:
1/2 ק"ג גרגירי חומוס לבן שהושרו במשך הלילה במים.
1 בצל סגול
1 חציל חתוך לקוביות גדולות (2 ס"מ)
5 עגבניות טחונות
2 ס"מ מקל קינמון
שמן זית
מלח
פלפל
אופן ההכנה
הכנת הקבב:
מעבירים את כל החומרים במטחנת בשר, מתבלים במלח ופלפל ומכינים קבבים במשקל 80-100 גר'.
אופן ההכנה:
1. מבשלים את החומוס עד ריכוך במים.
2. מניחים את קוביות החציל בתבנית, ממליחים, מפלפלים ויוצקים שמן זית. אופים בתנור בחום
של 180 מעלות עד ריכוך.
3. פורסים את הבצל, מחממים סיר ומטגנים את הבצל על חום נמוך מספר דקות. מוסיפים מקל
קינמון, גרגירי חומוס, עגבניות טחונות, קוביות חציל ומבשלים כ-20 דקות.
4. במחבת עמוקה שיכולה להיכנס לתנור, מחממים מעט שמן זית, מטגנים את הקבבים משני
הצדדים, מוסיפים את הרוטב, מביאים לרתיחה, ממליחים, מפלפלים, מכניסים לתנור לחום
של 200 מעלות ל- 10-15 דקות.
»או לחילופין לטגן את הקבבים או לצלות בגריל להעביר לתבנית אפייה לצקת את הרוטב ולאפות
בתנור.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: נתי ברנס
שתף את המתכון