הוראות הכנה
מרכיבים
4 גבעולים גדולים של פרסה
1 תפוח אדמה בינוני
2 ביצים
פירורי לחם או קמח מצה
1 כפית פלפל שחור גרוס טרי
מלח לפי טעם
שמן לטיגון
אופן ההכנה
לקצוץ את הפרסה לפרוסות כולל העלים הירוקים [במידה והם טריים]
לשטוף היטב היטיב ולהשרות במים בקערה גדולה בכדי שהחול יצא.
בסיר גדול להרתיח מים עם הפרסה ותפוח אדמה שלם עד שהתפוח אדמה רך.
לסנן מהמים ולסחוט היטב את הפרסה לקלף את תפוח האדמה ולטחון במטחנת בשר.
לתבל במלח ופלפל שחור להוסיף שתי ביצים ולערבב היטב.
ליצור קציצות מהתערובת לגלגל אותם על פירורי הלחם או קמח מצה ולהניח בצד.
בשמן חם לטגן את הקציצות עד לקבלת צבע זהוב. להניח על מגבת נייר לספיגת השמן.
ניתן לאכול אותן חמות או קרות.
בתאבון
אלי גרשון...
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון