הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
750 גרם קמח
1 כף שמרים יבשים
4 כפות סוכר
5 ביצים
150 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
1 כפית מלח
למלית:
רבע כוס שמן זית
1 כף עלי תימין
2 בצלים קצוצים
3 שיני שום פרוסות
2 פלפלים אדומים חריפים וטריים, פרוסים באלכסון
שליש כוס צנוברים
שליש כוס זיתים שחורים מגולענים, קצוצים גס
שליש כוס זיתים ירוקים מגולענים, קצוצים גס
5 כפות גבינת פרמזן מגורדת
מלח, פלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה
1.שמים בקערת המיקסר את הקמח, השמרים היבשים, הסוכר והביצים ומתחילים
לערבל עם קרס הלישה במשך כמה דקות, עד שמתקבל בצק רך ואחיד
2.מוסיפים לקערת המיקסר, תוך כדי פעולה המכשיר, את קוביות החמאה עד שהיא
נבלעת כולה בבצק מוסיפים את המלח וממשיכים בלישה עוד כמה דקות
(לא להבהל, הוא רך מאד, כך צריך להיות)
3.מכסים את הבצק בניילון נצמד, ומניחים לתפוח במשך כשעתיים
דוקרים את הבצק באצבעות, והוא צונח, כל האוויר יוצא ממנו
4.מקמחים היטב את הידיים, מוציאים את הבצק בעדינות למשטח עבודה מקומח
מאד, ומרדדים אותו למלבן של 30X40 ס"מ
5.מורחים על הבצק בנדיבות חמאה מומסת, שגם תשמש כ'דבק' למילוי, ומפזרים
עליה את המילוי הבא:
6.מטגנים בשמן הזית את התימין, הבצל והשום עם מעט מלח ופלפל, כחמש דקות
מוסיפים את הפלפלים לטיגון של דקה נוספת
7.מעבירים לקערה, ואליה מוסיפים את כל שאר החומרים חוץ מהפרמזן
מקררים היטב את תערובת המילוי
8.מרדדים את הבצק לעלה בגודל 30 ס"מ מפזרים את המלית על המלבן
וגם את הפרמזן מגלגלים בעדינות לגליל באורך 30 ס"מ מכניסים למקרר לשעה
לפחות
9.מוציאים את הגליל הקר מהמקרר, ובעזרת סכין גדולה חותכים את הגליל
הממולא לאורכו לשני חצאים מהדקים את שני חלקי הגליל בקצה אחד, ומלפפים
את שני החצאים זה סביב זה 4-5 פעמים
10.מעבירים לתבנית מאורכת של 30 ס"מ מרופדת בנייר אפיה מכסים במגבת לחה
ומניחים לבצק לתפוח פעם נוספת בערך חצי שעה
11.יוצקים על הכיכר שבתבנית עוד מעט חמאה מומסת ואופים בתנור שחומם מראש
לחום של 180 מעלות, 50 דקות או עד שפני המאפה שחומים לגמרי.
בודקים אם קיסם יוצא יבש
מוציאים מהתנור, ומתאפקים לפחות חצי שעה לפני שאפשר לאכול
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון