הוראות הכנה
מרכיבים
½3 כוסות קמח לבן
25 גרם שמרים
2 כפיות סוכר
150 גרם חמאה רכה
1 כוס חלב
קורט מלח
למלית: חמאת שקדים-וניל שמופיעה אצלי במתכונים, או כל מילוי שתמצאו כמתאים/טעים לכם.
אופן ההכנה
שמים בקערה את הקמח, שמרים, סוכר, חלב ו-50 גרם מהחמאה, ולשים עד לקבלת בצק חלק ונוח ללישה. מכסים במגבת ומשהים לתפיחה כשעה.
טופחים קצת על הבצק כדי להוציא ממנו את האוויר, לשים קצת ומשהים לתפיחה שנייה כחצי שעה.
מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעלה של כחצי ס"מ. מורחים שליש מכמות החמאה על שני שלישים משטח הבצק, ומקפלים אותו לשלושה. מאחסנים במקרר חצי שעה. מרדדים שוב את הבצק, מורחים את שארית החמאה, ומקפלים שוב באותו האופן. מאחסנים במקרר כחצי שעה.
מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים לעובי של כחצי ס"מ וחותכים לשישה משולשים. מניחים בבמרכז כל משולש כפית מחמאת השקדים וניל, או מכל מילוי אחר, ומגלגלים מהבסיס אל הקודקוד. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה ומתפיחים כחצי שעה.
מחממים תנור לחום בינוני ואופים כ-20 דקות עד להזהבה.
ב-ה-נ-א-ה!
מגיש:
מקור: יאיר ברק
שתף את המתכון