חיפוש


קרם אנגלז של הנס ברטלה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קרם אנגלז (רוטב וניל עשיר) brהקרם-רוטב העדין והעשיר ביותר בקונדיטוריה הקלאסית. brמשמש להכנת גראטן פירות, מהווה בסיס להכנת קרם ברולה, גלידת וניל br ועוד קינוחים ורטבים. brהקושי העיקרי בהכנה היא להגיע להסמכה מקסימלית, בלי שהקרם יתפרק.
הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים ל-3/4 ליטר:
1/2 ליטר חלב
1 מקל וניל, חצוי לאורכו
6 חלמונים
100 גרם סוכר
אופן ההכנה
1. בסיר בעל תחתית עבה מביאים את החלב לרתיחה, יחד עם מקל וניל.
2.בקערה אחרת יש לערבב את חלמוני הביצה בתוספת הסוכר ולהקציף עד לקבלת
קציפה בהירה ומבריקה.
3.כאשר תערובת החלב מגיעים לרתיחה יש לקחת מהתערובת חצי כוס ולהוסיף
בעדינות לחלמונים המוקצפים ולאחד את שתי התערובות יחד תוך הקצפה ידנית.
4.עכשיו יש לקחת את תערובת החלמונים ולמזוג אותה לאט לתוך תערובת
החלב אשר על האש ולבחוש בהתמדה. יש להשגיח שהתערובת לא תיחרך
מעל להבה מינימלית ומסמיכים תוך עירבוב (אסור להגיע לרתיחה!) עד שהיא
סמיכה הקרם הכי טעים וטוב כשהוא טרי, אבל אם צריך אפשר לשמור בקירור,
מכוסה היטב בנילון נצמד.
5. אם רוצים לייצב את הרוטב הסמיך לקרם אפשר להוסיף 5 גרם ג‘לטין, לפני
הקירור ואז הוא יכול לשמש כמלית.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון