חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קרם אנגלז של הנס ברטלה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קרם אנגלז (רוטב וניל עשיר) brהקרם-רוטב העדין והעשיר ביותר בקונדיטוריה הקלאסית. brמשמש להכנת גראטן פירות, מהווה בסיס להכנת קרם ברולה, גלידת וניל br ועוד קינוחים ורטבים. brהקושי העיקרי בהכנה היא להגיע להסמכה מקסימלית, בלי שהקרם יתפרק.
קרם אנגלז של הנס ברטלה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קרם אנגלז (רוטב וניל עשיר) brהקרם-רוטב העדין והעשיר ביותר בקונדיטוריה הקלאסית. brמשמש להכנת גראטן פירות, מהווה בסיס להכנת קרם ברולה, גלידת וניל br ועוד קינוחים ורטבים. brהקושי העיקרי בהכנה היא להגיע להסמכה מקסימלית, בלי שהקרם יתפרק.
הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים ל-3/4 ליטר:
1/2 ליטר חלב
1 מקל וניל, חצוי לאורכו
6 חלמונים
100 גרם סוכר
אופן ההכנה
1. בסיר בעל תחתית עבה מביאים את החלב לרתיחה, יחד עם מקל וניל.
2.בקערה אחרת יש לערבב את חלמוני הביצה בתוספת הסוכר ולהקציף עד לקבלת
קציפה בהירה ומבריקה.
3.כאשר תערובת החלב מגיעים לרתיחה יש לקחת מהתערובת חצי כוס ולהוסיף
בעדינות לחלמונים המוקצפים ולאחד את שתי התערובות יחד תוך הקצפה ידנית.
4.עכשיו יש לקחת את תערובת החלמונים ולמזוג אותה לאט לתוך תערובת
החלב אשר על האש ולבחוש בהתמדה. יש להשגיח שהתערובת לא תיחרך
מעל להבה מינימלית ומסמיכים תוך עירבוב (אסור להגיע לרתיחה!) עד שהיא
סמיכה הקרם הכי טעים וטוב כשהוא טרי, אבל אם צריך אפשר לשמור בקירור,
מכוסה היטב בנילון נצמד.
5. אם רוצים לייצב את הרוטב הסמיך לקרם אפשר להוסיף 5 גרם ג‘לטין, לפני
הקירור ואז הוא יכול לשמש כמלית.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון