חיפוש


קרם בווריה של הנס ברטלה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קרם בוואריה brלקרם הנהדר הזה יצא שם רע במקומותינו. קבלו את הגירסה האמיתית! brכשמכינים בכלים אישיים או בתבנית מניחים בתחתית בסיס ביסקוויט או תופין. br מירקם הג‘לי של הקרם הופך אותו מתאים למילוי עוגות בשכבות.
הוראות הכנה
מרכיבים
1 ליטר חלב
2 מקלות וניל, חצויים לאורכם
8 חלמונים
240 גרם סוכר
15 גרם ג‘לטין
ליטר שמנת, מוקצפת
אופן ההכנה
1. בסיר מביאים לרתיחה חלב עם מקלות הווניל.
2. בעזרת מטרפה או במיקסר מערבבים את החלמונים עם הסוכר, עד לקבלת תערובת
תפוחה ואוורירית.
3. בקערית ממיסים את הג‘לטין עם מעט חלב קר (או משרים עלי ג‘לטין).
4. לחלב החם מוסיפים את הג‘לטין המומס ומחזירים לרתיחה.
5. מעמידים על קערה של מי קרח ובוחשים ברצף עד שהתערובת מתקררת ומתחילה
להיקרש.
6. אפשרות אחרת לקירור מהיר: יוצקים את הקרם על מגש ומצמידים יריעת נילון
על פניו, למנוע היווצרות קרום.
7. כשהקרם נקרש אפשר להוסיף טעמים (ראו מסגרת). אם לא, מקפלים פנימה את
השמנת המוקצפת לקבלת תערובת אחידה. יוצקים לתבנית ומקררים.
קרמים בטעמים
את כל הקרמים אפשר להעשיר בטעם ובצבע, לפי הצרכים. השלב שבו מומלץ להוסיף את הטעמים - מצויין בכל מתכון. בחלק מהמקרים מחייבת תוספת הטעם שינוי ביחס החומרים.
שוקולד: חייב להיות מחומם מעט מעל לחום הגוף (42-40 מעלות), מערבבים עם 2-1 כפות קצפת, כדי לרכך ולמנוע גושים ומוסיפים לקרם.
מיץ או ליקר: ממירים חלק מהנוזלים או מגדילים את כמות הג‘לטין.
רסק פרי: מנקזים את הנוזלים מהרסק לפני ההוספה או מורידים מכמות הנוזלים במתכון.
נוגט: (מחית אגוזים קלויים טחונים עם אבקת סוכר): מוסיפים ללא כל שינוי בשאר החומרים.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון