הוראות הכנה
מרכיבים
8 בצלים
8 בצלצלים (שאלוט) קלופים
1 כוס שמן
1.5 ק"ג חלקי עוף (כרעיים, שוקיים,ירכיים) או שוקי הודו
4 בטטות, קלופות וחתוכות לקוביות גדולות או תפוחי אדמה
16 שזיפים שחורים
16 משמשים
100 גרם צימוקים
1 כוס יין מתוק
3 כפות סוכר
2 כפות מרק עוף
מלח, פלפל
1 כף קינמון
אופן ההכנה
1.קולפים את הבצלים וחותכים לרצועות. מניחים במחבת גדולה עם הבצלצלים, ומטגנים בשמן עד שמשחימים. מוציאים מהמחבת ובשמן שנותר משחימים את הבשר. מוציאים מהמחבת ומשחימים את הבטטות ותפוח האדמה .
2.בסיר גדול או בקדרה (המתאימים לבישול על הגז ובתנור) מניחים את הבצלים המטוגנים, עליהם את הבטטות תפוחי אדמה והבשר. מוסיפים את השזיפים, המשמשים והצימוקים. יוצקים על הכל את היין וכוס מים מעורבים בסוכר ובכל יתר התבלינים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים 10-20 דקות.
3.מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מעבירים את הסיר לתנור וממשיכים לאפות 1-1.5 שעות. יש לבדוק את תכולת הסיר במהלך הבישול ולהוסיף עוד מים רותחים אם התבשיל נראה יבש.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון